Semințele de portocale, beneficii la care nu te așteptai. Cum poți să le consumi

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
semintele de portocale - FOTO: Freepick
semintele de portocale - FOTO: Freepick

Semințele de portocale au beneficii neașteptate asupra organismului. Sunt o sursă importantă de vitamina C și oferă energie.

Semințele de portocale sunt mereu îndepărtate. Numai că potrivit specialiștilor aceștia conțin o doză însemnată de vitamina C și de antioxidanți. Atenție, trebuie consumate în cantități moderate, altfel pot provoca intoxicații.

Semințele de portocale sunt benefice pentru corpul nostru

La fel ca portocalele care sunt o mare sursă de fibre și antioxidanți, semințele oferă, de asemenea, cantități bune de vitamină organismului nostru. Acestea stimulează metabolismul, sunt o sursă importantă de vitamina C și un booster de energie, potrivit GoMedii.

Limonoidele și glicozidele limonoide sunt compuși citrici care se găsesc în semințe de citrice, scoarțe și fructe. Ele sunt eficiente împotriva celulelor cancerului de sân. Limonoidele sunt fitochimicale și pot ajuta, de asemenea, la scăderea colesterolului rău al lipoproteinelor cu densitate mică (LDL). De asemenea, protejează organismul împotriva cancerului de piele, gură, plămâni și piept.

Ajută la durerile de stomac

Semințe de portocale sunt cunoscute pentru capacitate de a reduce riscurile de a avea cancer de colon. De asemenea, ajută la tranzitul intestinal, la controlul tensiunii arteriale și oferă un impuls instantaneu de energie. Supraconsumul frecvent al oricărei semințe de fructe va duce la riscuri de intoxicație alimentară. În plus, semințele de portocale oferă un reziduu ridicat de proteine, care este potrivit pentru consumul uman și animal.

Vezi și: Durerea de umăr, cauze și tratament. Medic: În faza acută este mai ușor de tratat, decât atunci când se cronicizează

Semințele de portocale – conținut de amigdalină

Semințele de portocale conțin cantități mici de amigdalină care se descompun în substanțe toxice. Dacă mestecate sau ingerate în cantități mari există riscul de otrăvire.

Deși semințele de portocale au cantități mici de compuși de cianură în ele, înghițirea lor nu va dăuna organismului. 

Semințele de portocale - bogate în vitamina C

Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C. O portocală oferă 116,2% din valoarea zilnică pentru vitamina C. Un aport bun de vitamina C este asociat cu un risc redus de cancer de colon, deoarece ajută, de asemenea, la eliberarea radicalilor care provoacă daune ADN-ului nostru.

Consumând semințe de portocale de fapt, accelerați nivelul de energie din corp. Prezența acizilor palmitici, oleici și linoleici în semințele de portocale permit stocarea energiei în celulele umane pentru o perioadă mai lungă de timp. Portocalele și semințele lor conțin, de asemenea, mulți antioxidanți care protejează organismul împotriva radicalilor liberi. 

Vezi și: Glosita, inflamația limbii, cauze și tratament. Poate afecta inclusiv modul în care vorbim

Esență aromatizantă

Semințele de portocale oferă arome pentru apă, glazură de prăjituri și, de asemenea, alte alimente. Semințele de portocale pot aduce un miros plăcut în casă.  Puteți adăuga acest ulei esențial în cadă pentru un miros citric sau îl puteți folosi ca ulei difuzor pentru a avea un parfum citric acasă. O modalitate simplă și rapidă de a scăpa de mirosul ciudat din casă

Semințele de portocale – elixir pentru piele și păr

Uleiul extras din semințe de portocale este, de asemenea, cunoscut ca un balsam excelent și pentru produsele pentru păr. Prezența vitaminei C și a bio-flavonoidelor în semințele portocalii favorizează circulația sângelui la nivelul scalpului, ceea ce are ca rezultat un păr sănătos și puternic. Acidul folic prezent în semințele portocalii ajută la accelerarea creșterii părului și le întărește de la capete.

Antioxidanții din portocale ajută la protejarea pielii de daunele provocate de radicalii liberi despre care se știe că provoacă semne de îmbătrânire. O portocală pe zi vă poate ajuta, de asemenea, să arătați tânăr chiar și la 55 de ani.

Uleiul de portocale este, de asemenea, un balsam excelent atunci când este utilizat în produsele de îngrijire a părului. Uleiul de portocale conține acid palmitic, acid oleic și acid linoleic. Acidul palmitic facilitează stocarea pe termen lung a energiei în celulele umane.

Semințele de portocale pot fi, de asemenea, pudrate pentru a fi utilizate în produsele cosmetice și de condiționare a pielii.

Vezi și: Controlul medical periodic, necesar. Medic: Motivul pentru care se face o programare este rezolvarea unei probleme acute, supărătoare

Nu dăunează organelor interne

O sămânță de portocale are dimensiuni foarte mici atunci când este înghițită, intră în esofag, apoi, coboară în stomac. Este puțin probabil ca o sămânță de portocală minusculă să dăuneze organelor interne sau să vă inflameze apendicele, deoarece organismul va recunoaște acest corp străin și îl va marca ca fiind aparent periculos, arată The Heart and Brain.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel