Semnul demenței care apare când citești. Fii atent la ce îți transmit ochii

Monika Baciu |
Data publicării:
dementa - FOTO: Freepik@pressfoto
dementa - FOTO: Freepik@pressfoto

Demența se poate manifesta sub multe forme. Medicii neurologi arată care este semnul care apare atunci când citești.

Demența poate să se manifeste sub diferite forme. În stadiile incipiente, semnele pot fi ușor ignorate. Dar medicii neurologi ne spun la ce să fim atenți.

Modul în care vă mișcați ochii atunci când citiți ar putea dezvălui un semn timpuriu de demență, potrivit unui expert. Demența se referă la un grup de simptome legate de un declin cognitiv continuu. Deși cel mai mare risc cunoscut pentru demență este creșterea vârstei, această afecțiune nu este considerată o parte normală a îmbătrânirii.

Capacitatea de a detecta semnele de avertizare vă poate face să câștigați timp prețios pentru a interveni din timp, ceea ce face ca conștientizarea simptomelor să fie pe primul plan. Din fericire, Bernadette Mossman, expert în demență și director de asistență medicală la Vida Healthcare, a împărtășit un semnal de alarmă care poate apărea în primele etape. Potrivit expertului, persoanele cu această afecțiune cerebrală pot avea dificultăți de vedere, dar au în continuare ochii sănătoși.

"Un alt simptom mai puțin comun este pierderea bruscă a vederii, care poate fi cauzată de boala Alzheimer, un subtip de demență. În stadiile incipiente ale bolii, unii pot întâmpina dificultăți în a citi texte mici și, de asemenea, pot sări peste rânduri atunci când citesc”, a spus Mossman, potrivit Express.

Privirea redusă, ce este

Privirea redusă - FOTO: Freepik@prostooleh

Acest semn de avertizare este cunoscut sub denumirea clinică de "privirea redusă" și alterează capacitatea oamenilor de a-și mișca ochii în mod normal.

Probabil că sunteți obișnuiți să vă mișcați mult ochii și să urmăriți diferite lucruri cu ei în mod frecvent, dar persoanele cu demență pot avea dificultăți în acest sens.

Deși acesta ar putea fi unul dintre primele semne ale afecțiunii care răpește mințile, persoana care suferă de ea ar putea să nu fie complet conștientă.

"Acest lucru poate fi observat de alții, deoarece poate însemna că individul pare că se holbează", a adăugat Mossman. în plus, expertul a împărtășit că acest semn poate să nu fie identificat la fel de "ușor" ca semne precum pierderea memoriei și confuzia.

Potrivit NHS, alte semne timpurii de demență care merită cunoscute includ:

- Pierderea memoriei 

- Dificultăți de concentrare

- Dificultatea de a efectua sarcini zilnice familiare, cum ar fi confuzia cu privire la restul corect atunci când faceți cumpărături

- Dificultatea de a urmări o conversație sau de a găsi cuvântul potrivit

- Confuzie în ceea ce privește timpul și locul

- Schimbări ale dispoziției.

Serviciul de sănătate recomandă să vă adresați unui medic de familie "cât mai curând posibil" dacă vă îngrijorează problemele de memorie sau alte simptome ale afecțiunii cerebrale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel