"Și AZI vor MURI 5 oameni!" Titi Aur, despre războiul de pe șoselele din România

EXCLUSIV
Titi Aur, Foto: Facebook Titi Aur
Titi Aur, Foto: Facebook Titi Aur

Titi Aur a tras un semnal de alarmă privind pregătirea șoferilor și educația rutieră, în România murind 5 oameni pe zi în accidente. 

"Faptul că, în fiecare zi, mor 5 oameni pe drumurile publice, faptul că sunt 25 de răniți grav şi în jur de 70-80 de răniţi uşor nu mai mişcă pe nimeni. Toată lumea este obişnuită cu acest fenomen. Mai apare la ştiri câteodată, când sunt 4, când sunt, 5 când sunt 7 morţi într-un accident, o zi, două şi gata. Trebuie să plecăm de la conştientizarea factorului politic, decidentului în general, şi a Executivului în mod special, că trebuie luate măsuri", a spus Titi Aur, în cadrul dezbaterii ”Haos în trafic, mii de morți pe șosele! Siguranța rutieră, problemă majoră în România”, organizată de DC Media Group.

"Avem mari probleme pe educaţia rutieră. În familie, în primul rând, se învață greşit. Copiii învaţă greşit cum să treacă strada, părinţii nu mai ştiu să înveţe copiii cum să se comporte pe stradă. La şcoală, nu se mai face nimic, din păcate. Ministerul Educației s-a opus foarte mulţi ani la orele de educaţie rutieră.  Acum, se pare că este un proiect pilot, se pare că se fac primii paşi. În şcoala generală, nu învaţă nimeni copiii cum să se comporte pe stradă. Când vorbim de şcoala de şoferi.... acolo se fac lucruri prea puține, insuficiente.

"Programa are o mare problemă"

Nu se face nimic despre starea sau despre elementele tehnice ale maşinii moderne. Nu se face nimic despre conducerea defensivă. Sunt lucruri pe care trebuie să se înveţe în şcoala de şoferi: regula celor două secunde, regula fermoarului, poziţia corectă la volan, poziţionarea mâinilor pe volan. Sunt foarte multe lucruri care trebuie să fie învăţate în şcoala de şofer, dar instructorii nu au nicio vina directă, ci programa are o mare problemă şi examinatorii trebuie obișnuiți să înceapă să întrebe şi despre aceste lucruri.

După ce terminăm şcoala de şoferi, nimeni nu ne mai învaţă nimic, nimeni nu ne mai trage de mână. Veţi spune: "De ce, că am făcut şcoala de şoferi? Este suficient'. Pentru că, în toate meseriile de pe lumea asta, se face protecţia muncii. Are rolul de a atenţiona lucrătorul respectiv ce să facă sau nu ca să nu facă accident. În cea mai "producătoare" meserie de victime, în România, nu se face această protecţie a muncii, care înseamnă să îi spui şoferului, periodic, ce poate greşi, ce nu poate greşi, ce s-a mai schimbat în legislaţie, în tehnică.

Citește mai departe pe DC NEWS.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel