Simptome ale bolilor cardiace pe care ar fi bine să nu le ignori

Adisa Codruț |
Data publicării:

Medicii vă sfătuiesc să nu ignorați o anumită durere toracică sau semnele de oboseală neobișnuită. Pot fi simptomele unor boli de inimă.

Unele semne vă pot avertiza că inima dumneavostră nu funcționează cum trebuie. Iată câteva dintre acestea:

* durere toracică - este cel mai frecvent semn al unui atac de cord, dar nu este întotdeauna o durere zdrobitoare, bruscă. Ar putea fi mai mult un sentiment inconfortabil - cum ar fi stoarcerea sau greutatea. S-ar putea să o confundați cu arsuri la stomac. Poate dura mai mult de câteva minute sau poate dispărea și reveni

* durere la braț sau la spate - de obicei, bărbații o simt în brațul stâng, dar femeile pot suferi în ambele. S-ar putea să vă simțiți brațele grele sau „inutile”. Ar putea fi un semn de angină sau un atac de cord. Durerea poate începe în piept, apoi se deplasează în partea superioară sau inferioară a spatelui. Fii suspicios dacă durerea iese din nicăieri sau te trezește noaptea și nu pare legată de o anumită articulație sau mușchi.

* oboseală neobișnuită - e normal să te simți obosit din când în când, însă este un steag roșu pentru atacul de cord, dacă obosiți mult prea repede uneori.

* umflare - pe măsură ce fluxul de sânge din inimă încetinește, sângele care se întoarce la el prin vene se poate retrage, iar asta face ca lichidul să se colecteze în locuri care nu ar trebui. Rinichii nu pot scăpa de apă și sare, ceea ce duce la umflare picioarelor sau mâinilor.

* leșin și greață - leșinul se întâmplă atunci când tensiunea arterială este scăzută și inima nu vă pompează cantitatea corectă de oxigen către creier. S-ar putea să fie pentru că vă supraîncălziți, dar afecțiunile cardiace ar putea fi și ele de vină, potrivit webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel