Simptomele date de 10 boli foarte periculoase. Dacă le ignori, te pot costa viața

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Când este o tuse „doar” o tuse sau când e o durere de cap un simptom periculos? Răspunsul e simplu: sunt periculoase atunci când durează prea mult și/sau sunt însoțite și de alte semne. Iată simptomele cele mai frecvente pe care le dau 10 boli foarte periculoase: 

Simptomele pe care le dau 10 boli foarte periculoase sunt: 

1) Simptomele unui atac de cord (infarct) includ:

durere în piept, presiune în piept, respirație sacadată sau senzație de plenitudine în centrul pieptului care durează mai mult de câteva minute; durere sau disconfort în alte zone ale părții superioare a corpului (brațul drept, spre exemplu); dificultăți de respirație; transpirație rece; greaţă; amețeală.

2) Simptomele unui accident vascular cerebral includ:

căderea feței, slăbiciune la nivelul brațului, dificultăți de vorbire, amețeli sau pierderea echilibrului care apar rapid, amorțeală sau slăbiciune bruscă, pierderea vederii, confuzie sau cefalee severă.

3) Simptomele problemelor de sănătate a reproducerii includ:

sângerări sau apariția de pete între menstruații; mâncărime, arsuri sau iritații ale zonei genitale; durere sau disconfort în timpul sexului; sângerări menstruale grele sau dureroase; dureri pelvine / abdominale severe; scurgeri vaginale neobișnuite; senzație de plenitudine la nivelul abdomenului inferior; și urinare frecventă sau urgență urinară. Pot semnala infecții sau chiar cancer,

4) Simptomele problemelor mamare includ:

scurgeri din mamelon, sensibilitate sau durere neobișnuită la nivelul sânilor, modificări ale pielii sânilor sau sfârcului, noduli în sau în apropierea sânilor sau în zona de la subraț.

5) Simptomele problemelor pulmonare, inclusiv BPOC sau cancer, includ:

tuse de sânge, dificultăți de respirație, tuse cronică, crize repetate de bronșită sau pneumonie și respirație șuierătoare.

6) Simptomele problemelor stomacale sau digestive, inclusiv gastrite, ulcer sau cancer, includ:

sângerări rectale, sânge în scaun sau scaune negre, modificări ale obiceiurilor intestinale sau imposibilitatea de a controla intestinele, constipație, diaree, arsuri la stomac sau reflux acid ori vărsături cu sânge.

7) Simptomele problemelor vezicii urinare, inclusiv pietre la vezică, infecții sau cancer, includ:

urinarea dificilă sau dureroasă, urinarea frecventă, pierderea controlului vezicii urinare, sângele în urină, trezirea frecventă noaptea pentru a urina sau umezirea patului noaptea ori scurgeri necontrolate de urină.

8) Simptomele problemelor pielii, inclusiv dermatite, psoriazis, rozaceea, infecții sau cancer, includ:

modificări ale alunițelor pielii, înroșirea frecventă și roșeața feței și gâtului, icter, leziuni ale pielii care nu dispar sau nu se vindecă, noi alunițe pe piele și pielea îngroșată, roșie.

9) Simptomele problemelor musculare sau articulare, inclusiv artrită, artroză și altele, includ:

dureri musculare persistente și dureri corporale care sunt persistente, de exemplu, amorțeală sau furnicături; sensibilitate, rigiditate, umflare, inflamație sau roșeață în sau în jurul articulațiilor; și scăderea intervalului de mișcare sau pierderea funcției oricăror articulații sau mușchi.

10) Simptomele programelor la cap, inclusiv cancer sau accident vascular cerebral, includ:

dureri apărute brusc, intense, care nu dispar, greață, amețeală, vomitat sau imposibilitatea de a merge. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel