Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Siropul de brad, licoarea care o pregătim încă din lunile de vară, și ne ține departe de răcelile din sezonul rece.
Siropul de brad este considerat o licoare tămăduitoare pentru persoanele care nu au poftă de mâncare sau chiar pentru durerile de gât. Siropul de brad se pregătește din timpul verii și este folosit, în special, iarna, atunci când din cauza frigului apare și durerea de gât.
Siropul de brad are rol terapeutic pentru mai multe afecțiuni. Este un tonic pulmonar cu efecte antiseptic și un remediu tradițional pentru:
- calmarea tusei
- diuretic cu efect blând
- adjuvant în afecţiuni respiratorii şi pulmonare: viroze, faringite, laringită, bronşite, pneumonie
- ameliorator al funcţiei căilor renale
- întăritor al sistemului imunitar
Vezi și: Alergia la OU și legătura cu vaccinul. Mituri desființate de medicii alergologi
Siropul de brad este recomandat tuturor persoanelor, în special celor care sunt expuse frecvent îmbolnăvirilor din cauza sistemului imunitar scăzut.
Pentru anemii se urmează o cură de 3 săptămâni, în care înainte de fiecare masă se iau 1-3 linguriţe din acest produs, diluate într-un pahar cu apă.
Pentru probleme respiratorii: se ia câte o linguriţă, de fiecare dată când simţim nevoia şi de preferat împreună cu miere. Să nu se depăşească 5 linguriţe pe zi.
Pentru migrene se folosește în ceai, în loc de miere sau zahăr.
Pentru oboseală intelectuală şi stres siropul de brad de folosește în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol se ia câte o linguriţă din acest produs.
Pentru tratarea tusei, siropul de brad se amestecă o linguriţă cu miere şi se ia de mai multe ori în decursul unei zile.
Siropul de brad se prepară vara, atunci când se culeg mugurii de brad și cetina. Au o culoare de verde crud, catifelat. Perioada de recoltare poate începe în prima jumătate a lunii mai și se poate extinde chiar și în luna iunie în unele zone mai înalte, zone montane. Sunt indicate zonele nepoluate. Se recoltează când dimensiunile au ajuns la 3 cm și nu au depășit 7 cm.
Mugurii şi se lăsă de seara până dimineaţa într-un vas cu apă rece, dimineaţa se mai trec prin câteva ape pentru îndepărtarea impurităţilor, apoi se toarnă apă rece și se pun la fiert timp de o oră.
Lichidul obținut se strecoară, iar apa rămasă se cântărește și se adaugă un kilogram de zahăr la un litru de apă, iar apoi se pune la fiert până în momentul în care se obține siropul.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.