Situația care duce la acumularea kilogramelor nedorite. Risc semnificativ pentru sănătate

Monika Baciu |
Data publicării:
casnicia - FOTO: Freepik
casnicia - FOTO: Freepik

Acumularea de kilograme nedorite poate fi influențată de o mulțime de factori. Medicii vin acum cu un avertisment pentru majoritatea dintre noi. Din cauza unui anumit lucru, putem să ne îngrășăm mai mult decât ar trebui.

Oamenii sunt mai predispuși să se îngrașe dacă au un stil de viață nesănătos. La acesta poate contribui și...căsnicia. Aceasta provoacă un "risc semnificativ" pentru sănătatea generală a bărbaților, susține un studiu.

Căsnicia, impact asupra kilogramelor

Oamenii de știință din China au confirmat că bărbații sunt mai predispuși să îngrașe după căsătorie, cu un procent suplimentar de 5,2% dintre aceștia devenind supraponderali și 2,5% devenind obezi. Un studiu a constatat că bărbații au tendința de a lua în greutate după căsătorie, ceea ce ar putea constitui un "risc semnificativ" pentru sănătatea lor. Cercetarea, efectuată în China, a arătat că bărbații încep adesea să ia în greutate în primii cinci ani de căsătorie.

Studiul a folosit date din Studiul chinez privind sănătatea și nutriția și s-a concentrat pe bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani. A constatat că căsătoria are "un efect semnificativ" asupra indicele de masă corporală (IMC) al unui bărbat, cu un procent suplimentar de 5,2% dintre bărbați devenind supraponderali după căsătorie și o creștere a ratei de obezitate cu 2,5%.

Vezi și: Ceaiul care menține sănătatea oaselor. Are un conținut important de Vitamina D și Calciu. Care este cantitatea ideală

Kilograme nedorite - FOTO: Freepik

Căsnicia nu are același efect și asupra greutății femeilor

În mod interesant, această tendință nu a fost observată la femei.

"Acest fenomen, cunoscut sub numele de "grăsime fericită", a fost susținut de numeroase studii de cohortă realizate în țările vestice dezvoltate. După ce se căsătoresc, bărbații fac adesea mai puțin exerciții și mănâncă mai mult, iar acest lucru duce la un IMC mai mare.

Bărbații se confruntă cu un risc semnificativ de obezitate pe măsură ce îmbătrânesc, deci după căsătorie, este important să nu se "lase baltă" menținând obiceiuri alimentare sănătoase și exerciții regulate. În contrast, nu a existat o tendință clară pentru IMC-ul femeilor după căsătorie", a explicat Shiwen Quan, de la Academia Chineză de Științe Sociale.

Cuplurile tinere, consiliate cu privire la acest aspect

Cuplu - FOTO: Freepik@EyeEM

Experții cred că acest lucru se întâmplă în întreaga lume și spun că personalul medical ar trebui să ofere sfaturi proaspeților soți și soții despre cum să rămână în formă și să nu ia în greutate. 

Dacă ai luat în greutate după mulți ani de căsătorie, doctorul Michael Mosley are câteva sfaturi. Medicul susține că, de fapt, este chiar ușor să scăpăm de grăsimea abdominală. Trebuie să facem un singur lucru și anume să renunțăm la alimentele care ne fac rău. 

"Este posibil să reduci grăsimea abdominală. Chiar și cei mai subțiri oameni pot suferi de grăsime abdominală. Și adesea, abdomenul este unul dintre cele mai periculoase locuri pentru a stoca grăsimea.

Pentru a avea un impact serios asupra grăsimii abdominale, este important să eliminăm variațiile de zahăr din sânge. Un număr surprinzător de gustări și băuturi dietetice sunt bogate în zahăr și sunt comercializate ca alimente de dietă pentru că se întâmplă să aibă un conținut scăzut de grăsimi", a spus dr. Mosley. 

Medicul a mai spus că "celulele de grăsime adânci din abdomenul tău, cunoscute și sub numele de "grăsime viscerală", sunt reticente să elibereze energia stocată".

"Pentru a găsi energia suplimentară necesară pentru a alimenta un mic deficit de energie sau o sesiune de sală de sport standard, corpul tău va căuta mai întâi alte rezerve, precum mușchii fesieri. Din fericire, avansurile recente în domeniul științei medicale și sportive au arătat că este posibil să inversăm această gradientă. Poți să pierzi grăsimea abdominală și o poți pierde rapid", a mai spus medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel