Ceaiul care menține sănătatea oaselor. Are un conținut important de Vitamina D și Calciu. Care este cantitatea ideală

Monika Baciu |
Data publicării:
ceaiul - FOTO: Freepik@dragonimages
ceaiul - FOTO: Freepik@dragonimages

Un medic dezvăluie care este cel mai bun ceai pentru sănătatea oaselor. Conține cantități semnificative de Vitamina D și Calciu.

O ceașcă de ceai pe zi ajută la menținerea oaselor și a creierului puternice pe măsură ce îmbătrânim. Studiile arată că doar o ceașcă de ceai negru, verde sau oolong pe zi poate aduce numeroase beneficii, de la întărirea oaselor și protejarea creierului până la îmbunătățirea concentrării și a stării de spirit. Descoperă cum acest ritual simplu poate face minuni pentru sănătatea ta pe termen lung.

Ceaiul, impact asupra sănătății oaselor

"Principalele beneficii ale consumului de ceai pentru oase se datorează antioxidantilor săi puternici, cum ar fi polifenolii, catechinele și flavonoidele. Polifenolii puternici găsiți în ceai au arătat că ajută la creșterea mineralizării oaselor, la întârzierea reducerii densității minerale osoase și la creșterea nivelurilor de vitamina D.

Catechinele ajută, de asemenea, la protejarea celulelor de construcție a oaselor din corp, în timp ce flavonoidele au proprietăți asemănătoare estrogenului care ajută la prevenirea pierderii osoase" spune Sue Xiao Yu, MS, RD, CDN, o nutriționistă clinică și dieteticiană înregistrată la Hospital for Special Surgery, potrivit Well and Good.

Vezi și: Diastaza abdominală, afecțiunea cauzată de sarcină. Cum poți scăpa de excesul de pe abdomen

Ceaiurile care mențin sănătatea oaselor

Pentru a beneficia de aceste avantaje, bea ceai negru, verde sau oolong, deoarece acestea sunt tipurile de ceai la care majoritatea studiilor privind ceaiul și sănătatea oaselor au fost axate, conform lui Yu.

"Ceaiurile negru, verde și oolong sunt, de asemenea, recomandate pentru că sunt cele mai consumate în lume", adaugă ea.

Țineți cont că ceaiul este excelent pentru menținerea multor alte funcții corporale (în afară de sănătatea oaselor) pe măsură ce îmbătrânim. Este benefic pentru inimă, creier, concentrare și chiar dispoziție.

"Ceaiul verde și cel negru sunt bogate în flavanoizi, care sunt un tip de antioxidant, iar acești flavanoizi au fost legați de reducerea colesterolului LDL, cunoscut și sub denumirea de colesterol "rău". Catechinele găsite în ceai ajută, de asemenea, la protejarea corpului împotriva radicalilor liberi. Acest lucru aduce beneficii întregului corp și, desigur, creierului" a spus anterior Neva Cochran, RD.

Vezi și: Semințele de dovleac, comoara cu 9 beneficii neașteptate. Inhibă creșterea celulelor canceroase

Acest lucru, adaugă ea, înseamnă că poate scădea riscul de boli de inimă.

Mai mult, un articol publicat în jurnalul Phytomedicine care a luat în considerare 21 de studii separate despre ceaiul verde a descoperit că consumul de ceai este legat de o atenție și memorie mai bune.

Cercetătorii spun că cred că acest lucru este legat de cofeina și L-teanina (un aminoacid asociat cu calmul și concentrarea) din ceai. Între catechine, cofeină și L-teanină, există atât de multe componente unice ale ceaiului care îl fac o băutură superstar pentru stimularea creierului.

Vezi și: Vlad Ciurea, secretul orelor la care trebuie să mâncăm: Este un proverb chinezesc

Ceaiuri - FOTO: Freepik

Cât ceai se consumă pentru a menține sănătatea oaselor

În ceea ce privește cantitatea de ceai de consumat, dr. Yu spune că studiile de cercetare pentru sănătatea oaselor au menționat în general consumul a una până la patru cești de ceai pe zi.

Țineți minte că băutura de ceai este doar o componentă a oaselor sănătoase.

"Există mulți alți nutrienți care sunt la fel de importanți pentru sănătatea oaselor. Aceștia includ calciul, vitamina D, magneziul și vitamina K, doar pentru a numi câteva. Este vital să urmați o dietă echilibrată care să includă o varietate de alimente și grupe alimentare diferite pentru a obține nutrienții adecvați pentru a susține sănătatea oaselor”, spune dr Yu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel