Ceaiul care menține sănătatea oaselor. Are un conținut important de Vitamina D și Calciu. Care este cantitatea ideală
Un medic dezvăluie care este cel mai bun ceai pentru sănătatea oaselor. Conține cantități semnificative de Vitamina D și Calciu.
O ceașcă de ceai pe zi ajută la menținerea oaselor și a creierului puternice pe măsură ce îmbătrânim. Studiile arată că doar o ceașcă de ceai negru, verde sau oolong pe zi poate aduce numeroase beneficii, de la întărirea oaselor și protejarea creierului până la îmbunătățirea concentrării și a stării de spirit. Descoperă cum acest ritual simplu poate face minuni pentru sănătatea ta pe termen lung.
Ceaiul, impact asupra sănătății oaselor
"Principalele beneficii ale consumului de ceai pentru oase se datorează antioxidantilor săi puternici, cum ar fi polifenolii, catechinele și flavonoidele. Polifenolii puternici găsiți în ceai au arătat că ajută la creșterea mineralizării oaselor, la întârzierea reducerii densității minerale osoase și la creșterea nivelurilor de vitamina D.
Catechinele ajută, de asemenea, la protejarea celulelor de construcție a oaselor din corp, în timp ce flavonoidele au proprietăți asemănătoare estrogenului care ajută la prevenirea pierderii osoase" spune Sue Xiao Yu, MS, RD, CDN, o nutriționistă clinică și dieteticiană înregistrată la Hospital for Special Surgery, potrivit Well and Good.
Vezi și: Diastaza abdominală, afecțiunea cauzată de sarcină. Cum poți scăpa de excesul de pe abdomen
Ceaiurile care mențin sănătatea oaselor
Pentru a beneficia de aceste avantaje, bea ceai negru, verde sau oolong, deoarece acestea sunt tipurile de ceai la care majoritatea studiilor privind ceaiul și sănătatea oaselor au fost axate, conform lui Yu.
"Ceaiurile negru, verde și oolong sunt, de asemenea, recomandate pentru că sunt cele mai consumate în lume", adaugă ea.
Țineți cont că ceaiul este excelent pentru menținerea multor alte funcții corporale (în afară de sănătatea oaselor) pe măsură ce îmbătrânim. Este benefic pentru inimă, creier, concentrare și chiar dispoziție.
"Ceaiul verde și cel negru sunt bogate în flavanoizi, care sunt un tip de antioxidant, iar acești flavanoizi au fost legați de reducerea colesterolului LDL, cunoscut și sub denumirea de colesterol "rău". Catechinele găsite în ceai ajută, de asemenea, la protejarea corpului împotriva radicalilor liberi. Acest lucru aduce beneficii întregului corp și, desigur, creierului" a spus anterior Neva Cochran, RD.
Vezi și: Semințele de dovleac, comoara cu 9 beneficii neașteptate. Inhibă creșterea celulelor canceroase
Acest lucru, adaugă ea, înseamnă că poate scădea riscul de boli de inimă.
Mai mult, un articol publicat în jurnalul Phytomedicine care a luat în considerare 21 de studii separate despre ceaiul verde a descoperit că consumul de ceai este legat de o atenție și memorie mai bune.
Cercetătorii spun că cred că acest lucru este legat de cofeina și L-teanina (un aminoacid asociat cu calmul și concentrarea) din ceai. Între catechine, cofeină și L-teanină, există atât de multe componente unice ale ceaiului care îl fac o băutură superstar pentru stimularea creierului.
Vezi și: Vlad Ciurea, secretul orelor la care trebuie să mâncăm: Este un proverb chinezesc

Ceaiuri - FOTO: Freepik
Cât ceai se consumă pentru a menține sănătatea oaselor
În ceea ce privește cantitatea de ceai de consumat, dr. Yu spune că studiile de cercetare pentru sănătatea oaselor au menționat în general consumul a una până la patru cești de ceai pe zi.
Țineți minte că băutura de ceai este doar o componentă a oaselor sănătoase.
"Există mulți alți nutrienți care sunt la fel de importanți pentru sănătatea oaselor. Aceștia includ calciul, vitamina D, magneziul și vitamina K, doar pentru a numi câteva. Este vital să urmați o dietă echilibrată care să includă o varietate de alimente și grupe alimentare diferite pentru a obține nutrienții adecvați pentru a susține sănătatea oaselor”, spune dr Yu.
-
Mitul celor 10.000 de pași pe zi, demontat de cercetări științifice21.12.2025, 19:22
-
-
Alcoolul după 40–50 de ani: ce se schimbă în organism și ce riscuri apar21.12.2025, 17:35
-
Nu arunca codițele ardeilor. Cum le poți folosi inteligent21.12.2025, 16:31
-
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
EXCLUSIV Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Plante medicinale uitate, cu beneficii puternice pentru rinichi, sânge sau tuse
Planta considerată "bomba" de Omega 3-6-7-9. Mulți o iau pentru imunitate, dar are efecte pentru cancer și diabet
Noni, planta tropicală cu beneficii pentru sănătate și piele
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Planta care scade glicemia și ajută digestia
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
