Soluții împotriva căpușelor, 100% naturale, pe care le poți face acasă

DCMedical Team |
Data publicării:
Lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate
Lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate
  • Lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate

Dacă aveți animale de companie și vă faceți griji că insecticidele le-ar pune în pericol sănătatea, puteți opta pentru soluții naturale din apă, usturoi și citrice.

Căpușele detestă lavanda, menta, rozmarinul, gălbenele și salvia, tocmai de aceea le puteți planta în mai multe locuri în grădina voastră. Ca să scăpați de căpușe puteți folosi soluții făcute în casă din apă și ulei de eucalipt sau apă și usturoi, ori apă și lămâie.

* O soluție din 20 de picături de ulei de eucalipt în 120 ml de apă se poate aplica pe haine, pantofi, pe blana animalelor și va ține departe căpușele. 

* O altă idee e o soluție din 30 de grame de usturoi tocat și pusă în 250 ml de apă. Se aplică o dată la 4 zile, pentru 7 săptămâni și va omorâ și căpușele adulte, dar și ouăle. Aveți grijă să nu aplicați soluția cu usturoi peste cele 7 săptămâni deoarece prea multă va arde iarba.

* Și din două lămâi tăiate - pot fi și lime, portocale sau grapefruit - se poate face o soluție împotriva căpușelor. Cele două lămâi tăiate se pun în jumătate de litru de apă, se va lăsa la clocotit un minut - două, apoi pot fierbe o oră. Rezultatul se pune într-un pulverizator și se stropește prin curte, pe blana animalelor de companie, se arată pe cumsa.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel