Somn excesiv: cum să reduci tendința de a dormi toată ziua

Angela Sabău |
Data publicării:
Somn     FOTO pexels
Somn FOTO pexels

Iată câteva recomandări pentru a evita starea de somnolență și tendința de a dormi excesiv.

Pe de o parte, unii dintre noi se confruntă cu problemele de somn și nu pot avea un somn sănătos zilnic, dar pe de altă parte, alții încearcă să facă față problemelor lor de somn excesiv.

Multor oameni le este greu să-și controleze tendința de dormi excesiv. Drept urmare, se simt mereu somnoroși, obosiți și lipsiți de energie. Chiar și după ce au dormit 7-8 ore, au nevoie să doarmă din ce în ce mai mult. Așadar, iată câteva sfaturi pentru a reduce tendința de a dormi excesiv.

Schimbați alarmă

Alegeți un model de alarmă care crește treptat sunetul. Pentru că trezirea bruscă din somn profund printr-un sunet puternic de alarmă poate fi deranjantă. Odată ce alarma începe să sune, ridicați-vă din pat chiar în acel moment, pentru a evita tentația de a adormi din nou. Dacă nu puteți face asta, țineți alarma mai departe de dvs., în altă parte a camerei.

Evitați să dormiți mai mult în weekend

Indiferent cât de mult vă doriți acest lucru, evitați cu orice preț să dormiți mai mult în weekend. Pentru că somnul și trezirea zilnică la aceeași oră vă vor menține modelul de somn sănătos, care poate fi stricat din nou cu acele somnuri lungi de weekend.

Nu „ațipiți un pic” peste zi

Dacă ați dormit 7-8 ore noaptea, atunci nu este nevoie să mai trageți pui de somn în timpul zilei. Pentru că acest lucru vă va face să dormiți mai mult timp, deoarece aveți tendința de a dormi prea mult. Așadar, evitați nevoia de a trage un pui de somn.

Păstrați un jurnal de somn

Păstrați un jurnal de somn, pentru a vă urmări recordul zilnic de somn. Deci, puteți înțelege ce anume cauzează tendința dvs. de a adormi excesiv.

Stil de viață sănătos pentru somnul de noapte

Dacă mențineți un model de somn sănătos pe timp de noapte, acesta va reduce în cele din urmă tendința de a dormi excesiv. Deci, pentru asta, trebuie să duceți un stil de viață sănătos pentru a avea un somn sănătos noaptea. Unele dintre obiceiurile unui stil de viață sănătos sunt să faceți exerciții zilnic, să evitați toate tipurile de ecrane digitale înainte de somn (tv, laptop, telefon), să evitați excesul de cofeină, etc.

Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel