Sorina Pintea, mesaj adresat femeilor: „Este esențial să mergeți la un consult de rutină”

Steluța Indrei |
Data publicării:

Este o nevoie continuă de educare, informare şi prevenţie în domeniul oncologic, având în vedere că una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume rămâne cancerul, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la ceremonia de iluminare în roz a clădirii Ateneului Român, organizată de Fundaţia Renaşterea cu ocazia Zilei naţionale de luptă împotriva cancerului de sân.

"Cancerul rămâne una dintre principalele cauze de deces din întreaga lume. De aceea este nevoie continuă de educare, de informare şi prevenţie în domeniul oncologic. Avem foarte multe de făcut, dar cel mai important este ca fiecare dintre noi să conştientizeze necesitatea unui efort comun, a unui parteneriat pentru susţinerea sănătăţii femeii din România", a declarat ministrul, luni, la ceremonia de iluminare în roz a clădirii Ateneului Român, organizată de Fundaţia Renaşterea cu ocazia Zilei naţionale de luptă împotriva cancerului de sân.

Potrivit ministrului Sănătăţii, în România se înregistrează anual aproximativ 9.000 de cazuri de cancer la sân.

"Din nefericire, în ţara noastră se înregistrează anual 9.000 de cazuri de cancer la sân. Mai sunt şi 3.000 de decese, pentru că peste 50% se depistează într-un stadiu foarte avansat - 3 sau 4. Este foarte dificil să fii mamă, soție, femeie și să îți rămână timp să ai grijă de tine. Dar, doamnelor, este esențial să mergeți la un consult de rutină! S-ar putea ca acea oră petrecută la cabinetul medical să vă salveze viața”, consideră Sorina Pintea.

„Vreau să vă asigur că aveţi un partener loial în Ministerul Sănătăţii", a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel