Spitalul Grigore Alexandrescu: 16 elevi aduși de la Şcoala 133, în stare generală bună UPDATE internați

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Copii
Copii

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, dr Raluca Alexandru, a declarat EXCLUSIV pentru DC Medical că cei 16 elevi de la Școala 133 care au fost aduși la unitatea medicală marți sunt, toți, în stare generală bună și sub supraveghere medicală.

UPDATE ora 19.00: Doar o parte dintre copiii intoxicați de la Școala 133 vor rămâne internați. Așa cum spuneam, „la Spitalul de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu" au fost aduși 16 copii cu vârste între 11-14 ani, cu diagnosticul de intoxicație prin expunere accidentală la insecticide și dezinfectante. Toți au o stare satisfăcătoare. Au acuzat cefalee și greață. S-au efectuat analize și mai puțin de jumătate din cei care s-au prezentat vor rămâne internați pe secția de toxicologie pentru supraveghere", a arătat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu", dr Raluca Alexandru.

Știrea inițială: 

„Toți copiii aduși de la Școala 133 sunt în stare generală bună. S-au luat probe de sânge ca să vedem cu ce au fost intoxicați. Nu știu dacă toți vor rămâne peste noapte internați, noi le punem la dispoziție spații, dar probabil că nu toți nu vor necesita asta, depinde și de acordul părinților. Deocamdată sunt sub supraveghere medicală, aceasta este procedura. Dintre cei 16 copilași, unul a fost adus de mama sa, ceilalți 15 au nevit cu ambulanța" a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu", dr Raluca Alexandru.

În total 17 copii au fost transportați cu ambulanțele (15 la Spitalul Grigore Alexandrescu, 2 la Spitalul Marie Curie) de la Școala 133, după ce cel mai probabil au fost intoxicați în urma unei igienizări/dezinfecții. Un al 18-lea a fost adus la spital de mama sa care s-a alarmat când a văzut că micuțului îi era rău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel