Spitalul Județean Craiova, bărbat decedat pe scările spitalului. Se externase la cerere

Adisa Codruț |
Data publicării:

Un bărbat în vârstă de 48 de ani a decedat, astăzi, pe scările Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova, la scurt timp după ce a fost externat din Clinica de Cardiologie, unde a stat două săptămâni pentru o afecțiune coronariană severă, cardiomiopatie dilatativă ischemică şi diabet.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Craiova, dr. Cristiana Geormăneanu, bărbatului nu i s-a putut monta un defibrilator cardiac pentru că avea o infecție care nu a permis acest lucru şi a fost externat la cerere.

„A fost internat în urmă cu două săptămâni în Clinica de Cardiologie pentru montarea unui defibrilator, dar s-a constatat că prezenta un focar de infecție. Se înțepase într-un cui, la un picior şi avea o plagă suprainfectată şi din această cauză nu a putut beneficia de montarea defibrilatorului. I s-a instituit tratament cu antibiotic injectabil pentru tratarea infecției. De vineri a tot cerut să fie externat şi a spus că vrea să urmeze tratamentul cu antibiotic acasă. Astăzi, medicul l-a externat şi i-a dat indicații pentru a continua tratamentul cu antibiotic acasă, pe cale orală şi să revină la control şi la montarea defibrilatorului cardiac", a declarat, conform Agerpres, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.

Imediat după ce a părăsit spitalul, bărbatului i s-a făcut rău şi a murit pe scările unității spitaliceşti, unde medicii au încercat să îl resusciteze, însă nu a răspuns manevrelor acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel