Starea pacienților cu coronavirus din România, anunț de ultimă oră

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Medic
Medic

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit, într-o conferință, despre starea de sănătate a celor 5 pacienți cu coronavirus.

Pacienți, coronavirus. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit, într-o conferință de presă, despre starea de sănătate a celor 5 pacienți diagnosticați cu coronavirus după ce a amintit că în țară sunt 38 de persoane în carantină și peste 11.300 în autoizolare.

”6 cazuri confirmate de coronavirus în România: un caz vindecat, celelate 5 cazuri sunt în clinicile de Boli Infecțioase din Timișoara, Cluj și Iași. România are, în acest moment, șase centre unde pot fi tratați cei infectați cu coronavirus: Timișoara, Cluj, Iași, Craiova, București și Constanța”, a precizat acesta.

Până în prezent au fost efectuate 576 de teste de confirmare sau infirmare a COVID-19, 6 ieșind pozitive. ”Unul dintre cei 6 fiind un purtător sănătos, el este vindecat și se află acasă”, a mai zis secretarul de stat.

Legat de pacienta din Timișoara, de 38 de ani, ea se află ”într-o stare generală bună, cu simptomatologie spre remisie complet. Un număr de 8 persoane aflate în izolare din contacții acesteia vor fi azi scoși din izolare. Băiatul de 16 ani este în Spitalul de Boli Infecțioase, fără simptome. A fost adus la organele noastre epidemiologice și pus în spitalizare. Colegul de bancă al acestui băiat s-a prezentat singur la UPU, la Boli Infecțioase; probabil după testare va fi externat. Azi, la Timișoara se lucrează 27 de probe din care 23 sunt contacții tânărului de 16 ani și restul sunt contacții primei tinere”, a declarat Nelu Tătaru.

În ce privește bărbatul de 71 de ani, din Suceava, secretarul de stat a afirmat că acesta este internat în Clinica de Boli Infecțioase, este stabil, afebril. ”În cursul nopții a prezentat pusee de febră, el suferă și de o boală cronică și este foarte atent monitorizat de către echipele medicale. (...) Bărbatul a venit din Italia pe 28 februarie, în urmă cu 8 zile a fost într-o clinică medicală unde se trata pentru această boală cronică, în apropiere de Brescia. A stat o zi internat, a mai stat 7 zile la fiul său, la 70 de kilometri de Milano. A revenit în țară pe 28 februarie, pe 3 martie a prezentat febră, e internat la Boli Infecțioase la Suceava, este testat. Testul se face la Iași. Când e confirmat e transferat la Clinica de Boli Infecțioase Iași”, a mai precizat secretarul de stat.

Pacientul internat la Cluj, originar din Maramureș, ”este în stare general bună, nu prezintă probleme de la internare. Este spre ameliorare”, adaugă Nelu Tătaru. Potrivit acestuia, sunt 2 probe de confirmare/infirmare de coronavirus în lucru la Cluj, respectiv 13 la Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel