Stres. Cele două strategii care te ajută să faci față greutăților

Stresul este extrem de des întâlnit în societatea modernă. Azi, mai mult ca niciodată, acesta își face simțită prezența, în condextul pandemiei de COVID-19, care a afectat o mare parte din populație, în diverse moduri. 

Fie că vorbim de frica de boală, anxietate, probleme financiare sau pur și simplu discomfortul schimbării stilului de viață, stresul poate da mari bătăi de cap. 


Un studiu recent  (link direct),  realizat de cercetători de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, a constatat că cea mai bună modalitate de a face față stresului a fost prin adoptarea a două strategii: proactivitatea și mindfulness.

 

Studiu evidențiază tensiunea reală pe care oamenii o experimentează în momentul în care încearcă să facă planuri de viitor, în contextul pandemiei de coronavirus.

 

MINDFULNESS, potrivit studiului, înseamnă conștientizarea prezentului și presupune „acceptarea aici și acum”. Studiile anterioare au arătat  că aceasta este o unealtă bună pentru a reduce stresul și anxietatea.

Gândirea PROACTIVĂ înseamnă anticiparea evenimentelor negative, prin rezolvarea problemelor înainte de a se întâmpla. Studiul constată că persoanele proactive tind să întâmpine mai puține experiențe stresante.

 

Studiul integral, aici. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel