Studiu: cifre încurajatoare în Israel, după vaccinarea a aproape jumătate din populație

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccin. Foto: Pixabay
Vaccin. Foto: Pixabay

Un studiu aproape că jumătate din populația Israelului a fost vaccinată și doar 0.07 % dintre cei vaccinați au făcut COVID-19.

Programul de vaccinare al Israelului prezintă semne de reducerea infecțiilor și bolilor la persoanele de peste 60 de ani. 

Cifrele Ministerului Sănătății din Israel (Ministerul Sănătății) arată că 531 de persoane peste 60 de ani, din aproape 750.000 complet vaccinate, au fost testate pozitive pentru coronavirus, ceea ce reprezintă 0,07% din populația vaccinată. Însă și mai mic a fost numărul celor care s-au îmbolnăvit, de doar 38 de pacienți vaccinați, care au avut nevoie de spitalizare, cu boli moderate, severe sau critice - o proporție mică.
Ministerul Sănătății a evaluat înregistrările medicale a 743.845 de persoane până la cel puțin șapte zile după ce au primit a doua doză de vaccin.
Au existat trei decese la persoanele peste 60 de ani vaccinate - deși este posibil să fi contractat infecția mai devreme, înainte ca imunitatea lor să aibă timp să se construiască.
Înainte ca vaccinul să aibă timp să-și facă efectul au fost înregistrate peste 7.000 de infecții, puțin sub 700 de cazuri de boli moderate până la critice și 307 decese.
Datele Ministerului Sănătății sugerează că infecțiile și bolile au scăzut în mod constant începând cu 14 zile de la primirea primei doze, notează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel