Sucul de portocale, beneficii uimitoare asupra sănătății

Anisia Nica |
Data publicării:
sucul de portocale FOTO: Pexels @jéshoots
sucul de portocale FOTO: Pexels @jéshoots

Care sunt proprietățile portocalelor și de ce e bine să bei suc de portocale?

Sucul de portocale poate fi consumat în orice moment al zilei, este gustos și are anumite beneficii asupra sănătății. 

Crește sistemul imunitar

Portocalele sunt o sursă bogată în Vitamina C. Aceasta mai este numită și vitamina imunității deoarece crește sistemul imunitar și ne ține departe de infecții, răceli și oboseală. De asemenea, sucul de portocale are efect antiinflamator, iar inflamația este o problemă cu care se confruntă toți pacienții cu boli cronice. 

Efect tonic asupra sistemului nervos

Sucul de portocale conține potasiu, acid folic (Vitamina B9) și magneziu, substanțe care contribuie la sănătatea sistemului nervos. Totodată, portocalele sunt o sursă bogată de antioxidanți, iar aceștia protejează corpul de stresul oxidativ și previn apariția bolilor neurodegenerative, precum: boala Alzheimer sau boala Parkinson. Sucul de portocale hrănește neuronii, crește capacitatea de concentrare și întărește memoria.

Portocalele au efecte și asupra sănătății rinichilor. Nivelul crescut de potasiu din portocale intervine în dizolvarea pietrelor la rinichi și creează un mediu în care acestea nu se pot forma.

Perfect în perioada sarcinii

Acidul folic intervine în regenerarea celulelor și previne riscul apariției unor boli congenitale. Din acest motiv, femeile însărcinate au nevoie de un aport crescut de acid folic, care poate fi găsit în suplimente alimentare sau în alimente precum: portocale, broccoli, spanac, năut, varză de Bruxelles etc.

Previne bolile cardiovasculare

Consumul de suc de portocale poate scădea tensiunea arterială și crește absorbția colesterolului "bun" în detrimentul colesterolului "rău". Numeroase boli de inimă și boli cronice sunt "hrănite" de nivelul de colesterol crescut din sânge, care se poate depune pe vase.

Riscuri

Consumul de suc de portocale prezintă riscuri pentru persoanele care vor să slăbească și pentru pacienții diabetici. Nivelul crescut de zaharuri din portocale va crește rapid glicemia și va contribui la creșterea în greutate. Mai mult decât atât, sucul de portocale din comerț poate avea zahăr adăugat.

Vezi și: Ceapa verde, efecte terapeutice. Te ajută la SLABIT și distruge cheagurile de sânge

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel