Suplimentele cu multivitamine, în cel mai bun caz inutile! Ce spun studiile

Dana Lascu |
Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Suplimentele cu multivitamine sunt inutile arată două mari analize. În unele cazuri, însă, vitaminele pot chiar să crească riscul de deces!

Mulți cred că suplimentele cu multivitamine, incluse în dietă, ar fi benefice pentru sănătate, dar cercetările sugerează că acest lucru este fals.

Spre exemplu, într-o metaanaliză (link direct), care a inclus studii realizate între anii 1970 și 2016, publicată în revista Circulation, oamenii de știință au ajuns la concluzia că luarea de multivitamine nu îmbunătățește cu nimic sănătatea inimii în populația generală. 

Cercetarea se adaugă unei și mai mari revizuiri (link direct), publicată în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, care nu a găsit nicio dovadă că multivitaminele ar fi legate de un risc redus de boli de inimă, atac de cord, accident vascular cerebral sau deces din orice cauză. 

Alte studii, însă, sugerează că consumul de vitamine în exces poate provoca probleme de sănătate. Spre exemplu, un studiu publicat în 2011 (link direct), care a presupus urmărirea timp de peste 20 de ani a aproape 39.000 de femei, a descoperit că cele care au luat vitamine au de fapt un risc global mai mare de deces decât cele care nu au luat suplimente, notează businessinsider.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel