Tânăr de la o casă de copii, admis la două facultăți de Medicină

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Studenți la Medicină FOTO: Facebook UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj
Studenți la Medicină FOTO: Facebook UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj

Un adolescent de la o casă de tip familial din Cugir, județul Alba, a intrat la două facultăți de Medicină în țară.

Un adolescent care se află de la 7 ani într-o casă de tip familial din Cugir, județul Alba, a reușit să fie admis la două facultăți de Medicină din Cluj. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Alba. Aceștia i-au fost alături în ultimii ani la meditații pentru biologie, făcute în Sibiu. Ei spun că tânărul este perseverent și conștiincios. 

Tânărul a absolvit Colegiul Național „David Prodan” din Cugir, profilul Biologie-Chimie. A obținut peste 8,50 la Bacalaureat.

”Datorită consecvenței și dorinței de a învăța, de a cunoaște și cu sprijinul sponsorilor și a personalului din unitatea rezidențială, care în ultimii 2 ani l-au însoțit la Sibiu pentru meditații la biologie, a aplicat și a reușit să intre la două facultăți, respectiv Facultatea de Medicină din Sibiu și la Facultatea de Medicină Veterinară din Timișoara, opțiunea finală rămânând facultatea din Sibiu, unde a avut media peste 9.30.

Îi dorim succes în aceasta nouă etapă a vieții, cea de student, și îl asigurăm că îl vom sprijini în continuare pentru a-și îndeplini visul”, au transmis reprezentanții instituției, potrivit Știri de Cluj.

Conform sursei citate, reușita tânărului este cu atât mai importantă cu cât, în condițiile în care, potrivit unui raport al Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, tinerii pleacă din sistemul de protecție cu o educație relativ modestă.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel