Tătaru, anunț despre REZIDENȚIAT 2020: Se iau toate măsurile pentru buna desfășurare a examenului

Dana Lascu |
Data publicării:
Examen
Examen

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Iași, că se iau toate măsurile pentru buna desfășurare a examenului de REZIDENȚIAT 2020 și că se analizează dacă este oportună organizarea unui alt examen pentru cei care au simptome de COVID-19 sau sunt infectați.

„Ministerul Sănătății analizează situația ca să se desfășoare examenul de REZIDENȚIAT 2020 în condiții de securitate maximă, pentru a avea o prevenție foarte bună, astfel încât să nu avem transmitere și infectare”, a arătat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Întrebat fiind dacă la examenul de rezidențiat vor putea participa și candidații cu simptome de COVID-19, ministrul a răspuns că se analizează oportunitatea organizării unui alt examen pentru aceștia.

„În condițiile în care situația o va permite, vom reevalua această situație, dar în același timp și oportunitatea unui alt examen de rezidențiat. Acest examen îl desfășurăm în anumite condiții pe care le vom adapta, începând de luni, condițiilor noi", a precizat Nelu Tătaru.

Pe 15 noiembrie, Ministerul Sănătății va concursul de intrare în REZIDENȚIAT 2020. Concursul se va desfășura, la fel ca în anii precedenți, în șase centre universitare, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

În sesiunea din acest an vor fi scoase la concurs 7.061 locuri și posturi pe cele trei domenii de pregătire: medicină, medicină dentară și farmacie. Mai exact, vor fi 4.518 locuri și posturi pentru domeniul medicină generală, câte 1.219 locuri și posturi pentru medicină dentară și farmacie, 105 locuri pentru MApN, Ministerul Justiției și MAI.

Însă, conform legii adoptate anul trecut, dacă mai mulți concurenți vor lua examenul, numărul locurilor va fi suplimentat pentru înscrierea lor la rezidențiat. 

Examenul de anul acesta se va desfășura în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual. Se vor lua măsuri igienico-sanitare de protejare a candidaților, dar și a personalului implicat în organizare: purtarea obligatorie a măștii medicale pe durata desfășurării examenului, circuite distincte pentru intrare/ieșire din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice, precum și asigurarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel