Tensiunea arterială, „citită” cu ajutorul unui smartphone?

Adisa Codruț |
Data publicării:
Selfie  FOTO: pexels.com
Selfie FOTO: pexels.com

Cum deblocarea telefonului se poate face și printr-o arătare a feței, pe viitor, un scurt videoclip al feței ar putea arăta ce tensiune arterială are respectiva persoană.

Tensiune arterială. "Într-o zi, un scurt videoclip al feței tale poate face mult mai mult - poate chiar să-ți măsoare tensiunea arterială. Aceasta este premisa unei noi tehnologii bazate pe smartphone, descrisă în numărul din august al Circulation: Cardiovascular Imaging", se arată într-un articol publicat pe Harvard Health Publishing.

La respectivul studiu, cercetătorii au făcut videoclipuri de două minute cu 1.328 de adulți chinezi și canadieni, folosind un iPhone echipat cu imagini optice transdermice. Mai precis, software-ul măsoară tensiunea arterială prin detectarea modificărilor fluxului de sânge pe fața unei persoane. Aceste citiri au fost de o acuratețe de 95%.

"Cu toate acestea, videoclipurile au fost realizate într-un mediu controlat, cu o iluminare bună, deci tehnica este posibil să nu fie exactă în situații reale", mai arată sursa citată. Însă, cu teste suplimentare, monitorizarea tensiunii arteriale cu selfie-uri video ar putea fi în viitorul tău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel