Terapie acută nefrologică, noua secție inaugurată la „Carol Davila”

Secția a fost inaugurată
Secția a fost inaugurată

Noua secție de Terapie acută nefrologica de la Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, a fost inaugurată azi, 14 mai. Tot aici a fost înființat și dotat  un compartiment de endourologie cu bloc operator și laborator de litotriție.

Valoarea totală a lucrărilor și investițiilor realizate la aceasta unitate medicală se ridică la aproximativ 3,1 milioane de euro, potrivit unui comunicat remis presei.

Primarul General, Gabriela Firea: "Investițiile masive pe care le-am făcut în unitățile medicale administrate de noi își dovedesc rezultatele: am reușit, astăzi, să avem la spitalul «Dr. Carol Davila» aparatură medicală de ultimă generație, în valoare de peste două milioane de euro! Valoarea totală a investițiilor realizate în acest spital este de 3,1 milioane de euro, însemnând dotări și reabilitări. Astfel, ne putem mândri că avem în trei spitale administrate de Primăria Capitalei secții de urologie moderne: la Burghele, Colentina și Carol Davila, mai ales că numărul pacienților urologici este în continuă creștere.”

Numărul de pacienți tratați la chirurgie și nefrologie  va ajunge la 1.100 pe lună, de la 900 pe luna, câi sunt acum trati aici. De asemenea, pacienții cu litiază renală au o șansă de a se vindeca fără intervenție chirurgicală.

La rândul său, managerul Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, dr. Victor Strâmbu, a explicat: "Cu fondurile alocate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, am reușit să înființăm și să dotăm un compartiment de endourologie și litotriție âși am relocat, modernizat și dotat secția de terapie acută nefrologică".

De asemenea, printre cele mai importante achiziții se număra și un scintigraf în valoare de 270.000 de euro. „În șase luni de la darea lui în folosință au fost investigați aici 165 de copii, toți trimiși de Spitalul Marie Curie, conform contractului pe care îl avem cu această unitate medicală", a mai spus el.   

Directorul Medical al ASSMB, dr. Turkes Ablachim: "În perioada 2012-2016, peste 20% din pacienții cu afecțiuni renale care ar fi trebuit  tratați în Spitalul Clinic de Nefrologie «Dr. Carol Davila» au fost direcționați către alte spitale cu profil urologic, în vederea definitivării tratamentului. Așa a apărut necesitatea dezvoltării Secției de Terapie Acută Nefrologică, activitatea în această secție bazându-se pe acuratețea, promptitudinea și complexitatea investigațiilor.

Transformarea Compartimentului de Terapie Acută Nefrologică în Secție Clinică era necesară pentru îngrijirea pacienților cu patologie nefrologică gravă, aflați în predializă, în stadiul de uremie avansată, cu complicații, sau în proces de inițiere a hemodializei, când este nevoie de  o supraveghere strictă de 24 de ore, iar intervențiile de urgență sunt complexe. Mai mult decat atat, Centrul de hemodializa si-a marit capacitatea de la 9 la 11 aparate."

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0