Testări secvențiale la bolnavii cu COVID. Dr Adriana Pistol: este un proces laborios; COSTĂ în jur de 500 de euro

Florina Pop |
Data publicării:
Adriana Pistol  FOTO: DC Media Group
Adriana Pistol FOTO: DC Media Group

Medicul Adriana Pistol a vorbit despre cum se fac testările secvențiale la bolnavii cu COVID.

Medicul Adriana Pistol a declarat marți, 26 ianuarie, la o conferință de presă, că nu există un număr de teste secvențiale care se pot face. ”Se vor face atâtea câte sunt necesar să se facă”, a afirmat specialistul. Potrivit Adrianei Pistol, există acele tulpini suspecte în sunt care anumite gene care sugerează posibilitatea să fie o tulpină de tip britanic și care-l determină pe ”omul din laborator să supună această tulpină unui proces de secvențiere”.

”Este un proces laborios, un proces costisitor. Din câte știu eu stă undeva în jur de 500 de euro o secvențiere de tulpină. Nu avem foarte multe laboratoare care să facă acest lucru, dar în momentul în care există o suspiciune  se trece la secvențierea tulpinii respective, adică nu este un număr pe care să-l stabilim pentru că nici nu ar fi corect să facem acest lucru. Corect este ca în momentul în care omul din laborator are o suspiciune asupra acelei tulpini să facă demersurile respective pentru a fi secvențiată”, a precizat doctorul Adriana Pistol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel