Theo Rose, despre crizele de anxietate. Cum se poate scăpa de ele printr-un exercițiu banal

Sonia Baciu |
Data publicării:
Theo Rose. FOTO Captura video Instagram @ Theo Rose
Theo Rose. FOTO Captura video Instagram @ Theo Rose

Theo Rose a vorbit de crizele de anxietate, dar și despre modul în care a reușit să le gestioneze. 

Theo Rose, una dintre cele mai apreciate artiste a tinerei generații, nu este scutită de problemele care au venit odată cu secolul vitezei, în care totul se mișcă pe ”repede înainte”. 

De altfel, aceasta a avut un moment de sinceritate, iar cu zâmbetul pe buze, a afirmat într-un InstaStory că a trecut prin crize de anxietate, dar a și povestit cum a reușit să le gestioneze, după vizite la psihoterapeut. 

”La mine anxietatea, respectiv atacurile de panică care nu au întârziat să apară, au început să se manifeste în momentul în care am simțit că se pune foarte mare presiune pe mine.

Eu puneam presiunea asta pe mine într-un context cu niște oameni, cu cântat. Era o situație pe care eu o vedeam ca pe o mare oportunitate, așa mi-a fost și prezentată și eu atunci puneam foarte mare presiune pe mine ca oamenii de lângă mine să fie mulțumiți.

Așa a început toată criza asta de anxietate la mine. Presiune a fost și din partea oamenilor, fără ca ei să intenționeze, sunt convinsă, dar eu așa am simțit, așa vă spun.

Astfel s-a creat acest buton care e foarte ușor de apăsat. Se activează de fiecare dată când eu încep să mă stresez pentru ceva. O simt așa cum ia de la stomac și nu e bine.

Dar de data asta pot să controlez, pentru că eu știu din ce cauză e, știu cum se manifestă, acum nu mă mai ia prin surprindere, că știu cine este, am crescut-o chiar eu, și nu mă mai sperie. În momentul în care nu te mai sperie anxietatea reușești să o controlezi.

Frica asta nu se manifestă doar la nivel de gând, începe inima să îți bată accelerat, începi să respiri necontrolat, te strici la stomac, se întâmplă niște lucruri atunci când te apucă criza de anxietate. Atunci e foarte important să înveți să respiri’’, a povestit Theo Rose pe Instagram.

Anxietatea și depresia, cauza bolilor cronice în rândul FEMEILOR și tinerilor

Burnout, inamicul omului modern, cifre alarmante: 80% dintre angajații români au avut cel puțin o dată

Respirația face diferența

Artista a explicat modul în care depășește crizele de anxietate, printr-o metodă foarte simplă și la îndemâna tuturor, aceasta fiindu-i explicată chiar de psihoterapeut, respirația controlată, dar nu doar în timpul unui astfel de moment, ci în fiecare zi. 

”Multe nopți la rând înainte să adorm, făceam exerciții de respirație așa cum mi-a arătat psihoterapeutul, ca să reușesc să mă calmez când am o criză de anxietate’’, a mai spus aceasta.

De ce este atât de importantă respirația controlată? Pentru că în momentul în care se realizează un exercițiu de respirație controlată, ”creierul înțelege acest lucru și transmite inimii și întregului organism că tu ești în regulă și că se poate calma”, a mai spus artista.

Vezi și: Theo Rose și problemele generate de extenuare: Nu știam dacă mai apuc să dorm vreodată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel