Țigara electronică: numărul copiilor de 14 ani care o utilizează a crescut de peste trei ori

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaping
Vaping

Numărul copiilor care utilizează țigara electronică de la 14 ani s-a triplat în ultimii trei ani, potrivit unui studiu. Unii dintre ei au fumat chiar înainte de această vârstă.

Numărul de utilizatori de țigarete electronice care au început să le utilizeze de la vârsta de 14 ani sau chiar mai mici s-a triplat în ultimii cinci ani, spun cercetătorii Universității din Michigan.

Anul trecut, 28% dintre utilizatorii de țigări electronice au declarat că au început cel târziu la 14 ani, comparativ cu aproximativ 9% în 2014. Rezultatele sunt publicate în American Journal of Public Health.

Deși cercetătorii nu au analizat în mod special ce a determinat creșterea numărului de utilizatori ai țigării electronice, autorul studiului Rebecca Evans-Polce, om de știință asistent de cercetare la UM School of Nursing, a declarat că percepția că țigările electronice nu sunt la fel de dăunătoare și că nu dau dependență precum fumatul țigărilor ar putea fi parțial cauza.

Cifre alarmante 

Acest lucru este alarmant, deoarece cercetările arată că utilizarea timpurie a țigaretelor electronice este legată de riscul ulterior de a fuma țigări de tutun, a spus ea. De asemenea, expunerea la nicotină în timp ce creierul se dezvoltă poate crește un risc deosebit, iar vapingul a fost legat de boli respiratorii grave.

Creșterea majoră a copiilor care vapează la vârste mai fragede are sens, chiar și în timp ce alte produse - țigări, trabucuri, tutun fără fum - au rămas semnificativ neschimbate în acea perioadă, a spus Evans-Polce.

"Nu sunt sigur ca te-ai aștepta la schimbări mari într-o perioadă atât de scurtă pentru acele alte produse", a spus ea. "Pe de altă parte, utilizarea e-țigărilor a luat amploare în ultimii cinci ani. De asemenea, este important de menționat că, în special, țigările, copiii le folosesc încă devreme. Peste jumătate dintre copiii de 16-17 ani care au raportat că au folosit vreodată țigări au spus că le-au utilizat începând cu vârsta de 14 ani. "

Evans-Polce și colegii ei au folosit date de la 26.662 de participanți, cu vârste de 16 și 17 ani, din Studiul Național al Tutunului pentru Tineret.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel