Tinerii români consumă alcool de la 13 ani

Adisa Codruț / 02 feb 2021 / 23:32
Alcool
Alcool

Un studiu arată că tinerii romni consumă alcool de foarte devreme, chiar d ela 13 ani. de asemenea, peste 80% dinte elevi consumă alcool.

Tinerii români ajung să bea alcool în jurul vârstei de 13 ani sau chiar mai devreme, arată cel mai recent studiu privind consumul de alcool, tutun şi droguri făcut de Agenţia Naţională Antidrog în şcoli. Rezultatele sunt alarmante, atrag atenția atât psihologii cât și medicii toxicologi care susțin că acest obicei nesănătos le poate afecta adolescenților memoria și comportamentul, notează TVR.
82% dintre elevii români consumă alcool, potrivit studiului ESPAD. Dintre aceștia, 7 procente au recunoscut că s-au intoxicat cu alcool. Un obicei despre care medicii specialiștii spun că poate avea urmări grave.
Situația e cu atât mai gravă cu cât tinerii din România ajung să bea alcool în jurul vârstei de 13 ani sau chiar mai devreme. Cu mult peste media europeană.
Psihologii cred că de vină sunt sărăcia, teribilismului și accesul facil la astfel de produse.

5% dintre elevi fumează

Potrivit raportului, România depășește de două ori media europeană la consumul zilnic de tutun. Mai exact, 5% din elevii români fumează, față de media europeană de aproape 3 procente. Studiul Espad prezentat de curând este reprezentativ pentru anul 2019. Au fost chestionați 3764 de elevi din România cu vârste peste 16 ani.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy