Tiroxina și problemele tiroidei. Cum se folosește pentru pierderea în greutate


Tiroxina sau T4 este un hormon creat de tiroidă. L-tiroxina, cunoscută și sub denumirea de levotiroxină, este un hormon sintetic de înlocuire a tiroidei T4. Denumirea generică pentru acest medicament este levotiroxină.

Levotiroxina este cel mai frecvent medicament utilizat pentru tratarea hipotiroidismului - o tiroidă nederactivă. Deoarece tiroida produce hormoni care controlează metabolismul, hipotiroidismul poate cauza adesea creșterea în greutate. Levotiroxina va înlocui hormonii necesari și va stimula metabolismul, ceea ce poate duce la pierderea în greutate, notează Livestrong

hipotiroidismul

Glanda tiroidă produce hormoni T3 și T4, care controlează viteza cu care corpul tău arde calorii și oxigen - adică rata metabolică. Când tiroida încetinește producția de hormoni, metabolismul tău încetinește; la fel și ritmul cardiac și alte funcții. S-ar putea să vă simțiți obosit, slab și sensibil la frig și puteți crește în greutate. Cel mai frecvent tratament pentru hipotiroidism este un supliment hormonal de substituție - levotiroxina. Odată ce ai echilibrul corect al hormonului tiroidian, metabolismul tău se va corecta și vei pierde în greutate mai ușor.

Creștere în greutate

Dacă metabolismul tău încetinește, arzi mai puține calorii, chiar și în repaus. Dacă continui să mănânci aceeași cantitate de mâncare, vei începe să crești în greutate. Conform Asociatiei Americane a Tiroidiei, cu cat hipotiroidismul este mai sever, cu atat se crește in greutate. Cu toate acestea, nu este întotdeauna câștig de grăsime; ATA spune că 5 până la 10 kg. din greutatea pe care o câștigă pacienții cu hipotiroidie este o acumulare de exces de sare și apă. Odată ce hipotiroidismul este controlat prin administrarea de L-tiroxină, vă puteți aștepta să pierdeți o oarecare greutate - dar nu mai mult de 10 la sută din greutatea actuală a corpului.

Pierdere în greutate

Mai mult decât o tiroidă nederactivă poate provoca creștere semnificativă în greutate. Odată ce hipotiroidismul este corectat - poate dura câteva săptămâni pentru ca L-tiroxina să funcționeze - metabolismul să revină la normal. Odată ce metabolismul va fi stabil, vei putea să te îngrași sau să slăbești ca oricine fără probleme tiroidiene. Luarea unei doze mai mari de L-tiroxină pentru a accelera pierderea în greutate poate avea consecințe medicale grave și nu este recomandată.

Utilizarea excesivă a L-tiroxinei îți poate grăbi metabolismul și poate duce la pierderea în greutate - și probleme grave de sănătate, inclusiv bătăi de inimă neregulate, angină, atac de cord și pierderea masei osoase - în cazuri grave poate duce la osteoporoză. Abuzul de medicamente fără prescripție medicală poate duce la hipertiroidie factioasă, o tiroidă hiperactivă. Poate dura între 2 și 4 săptămâni după ce reduceți doza pentru ca simptomele să dispară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel