Toamna la volan. La ce să fii atent când conduci ca să nu-ți fie afectată sănătatea

Dana Lascu / 19 oct 2018 / 11:32
Șofer
Șofer

Toamna la volan. Al treilea anotimp al anului este un moment deosebit de periculos când ești la volan. Zilele devin din ce în ce mai scurte, vremea poate fi imprevizibilă, iar frunzele umede acoperă frecvent drumurile.

Toamna la volan. Al treilea anotimp al anului este un moment deosebit de periculos când ești la volan. Zilele devin din ce în ce mai scurte, vremea poate fi imprevizibilă, iar frunzele umede acoperă frecvent drumurile. O ezitare sau o greșeală, ne pot costa sănătatea.

Mini-ghid util

Asociația Americană a Pensionarilor a alcătuit un mini-ghid cu sfaturi pentru șoferii care conduc toamna:

- Conduceți mai devreme. Zilele devin mai scurte, iar pe măsură ce îmbătrânim, ederea noastră de noapte slăbește.

- Aveți grijă de frunze umede și la porțiunile umede de pe șosea. Mașina poate derapa și provoca un accident din cauza lor.

- Verificați anvelopele vehiculului. Jantele trebuie să fie în în bună stare, iar în cauciucuri presiunea aerului – optimă.

- Atenție la copii! Se pot ivi pe carosabil când nu te aștepți, de după mașini parcate, autobuze pe care le depășești etc. Fie că sunt pe jos sau pe bicicletă, pot fi imprevizibili.

- Atenție la animalele sălbatice sau domestice, mai ales când călătoriți pe drumuri de munte sau de țară. Cerbii și alte animale sălbatice sunt toamna în perioada de împerechere, așa că sunt mai active decât de obicei.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy