Transgender: bărbat în acte, a născut un copil dar nu poate fi tată și în certificatul de naștere

Adisa Codruț / 26 sep 2019 / 14:10
Copil  FOTO: pexels.com
Copil FOTO: pexels.com

Un bărbat transgender care a născut nu a reușit să obțină în justiție dreptul de a se numi tată în certificatul de naștere al copilului său, deși a fost declarat bărbat în acte.

Încercarea unui bărbat transgender din Marea Britanie de a fi recunoscut legal drept tată al copilului pe care l-a născut anul trecut a eşuat, arată surse citate de agerpres.ro.

Înalta Curte a respins cererea lui Freddy McConnell (32 de ani), un părinte singur, de profesie jurnalist, ca acesta să fie înregistrat ca tată pe certificatul de naştere al copilului său - ceea ce ar fi constituit o premieră legală în Marea Britanie. Judecătorul Andrew McFarlane a declarat că statutul parental al femeilor care fac tranziţia pentru a deveni bărbaţi derivă încă "din rolul lor biologic de a da naştere".

Avocați: „Lovitură luptei transgender pentru egalitate”


De partea cealaltă, avocaţii lui McConnell au declarat că hotărârea judecătorului 'dă o lovitură luptei transgenderilor pentru egalitate". "Freddy este bărbat din punct de vedere legal, iar documentele sale legale reflectă acest lucru", a declarat Karen Holden, fondatoarea A City Law Firm, într-o declaraţie.

"În Marea Britanie el are dreptul să îşi schimbe genul pe certificatul de naştere, deci de ce nu şi pe certificatul copilului său?", a declarat Holden. Ea a precizat că avocaţii lui McConnell au vrut să împiedice ca acesta să fie "forţat" să se înregistreze drept mamă a copilului său - "ceea ce credem că este contrar dreptului său la viaţa privată şi de familie ... [şi] discriminatoriu faţă de părinţii trans şi intersex".

Judecătorul McFarlane a subliniat că există "o diferenţă materială între genul unei persoane şi statul său parental". O "mamă" este cineva care "suferă fizic şi biologic în procesul de a purta o sarcină şi de a da naştere", a argumentat el.

Holden a adăugat că McConnell analizează în prezent dacă va contesta sau nu hotărârea judecătorului.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy