Tratamentul care prelungește speranța de viață a pacienților cu HIV/SIDA. Prof. univ. dr. Doina Azoicăi: Este extrem de important

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
hiv sida - FOTO: Freepik@ theevening
hiv sida - FOTO: Freepik@ theevening

Acești pacienți duc o luptă continuă pentru viață, iar noile tratamente sunt o speranță.

Pacienții afectați de această maladie luptă pentru viață. Noile tratamente au crescut speranța de viață în cazul persoanelor cu HIV/SIDA. Tratamentul pentru HIV, cunoscut sub numele de terapie antiretrovirală (ART), implică administrarea regulată a unei combinații de medicamente anti-HIV. Este recomandat ca toți cei diagnosticați cu HIV să înceapă acest tratament cât mai curând posibil, deoarece acesta nu doar prelungește viața persoanelor cu HIV, ci și reduce riscul de transmitere a virusului.

Medicamentele anti-HIV acționează împiedicând multiplicarea virusului și reducând astfel cantitatea de HIV din organism, ceea ce permite sistemului imunitar să se refacă și să lupte împotriva infecțiilor. Un obiectiv major al tratamentului este de a atinge o încărcătură virală nedetectabilă, ceea ce înseamnă că nivelul de HIV din sânge este prea scăzut pentru a fi detectat de teste.

Este crucial ca persoanele cu HIV să înceapă tratamentul imediat după diagnosticare, iar această recomandare este deosebit de importantă pentru cei cu condiții definitorii ale SIDA sau în stadiile incipiente ale infecției cu HIV. De asemenea, femeile cu HIV care rămân însărcinate ar trebui să înceapă tratamentul anti-HIV fără întârziere.

Vezi și: Tratamentul care ar putea reduce tensiunea arterială. Care este rolul rinichilor

Noile terapii prelungesc viața pacienților

Prof. univ. dr. Doina Azoicăi a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL care este, de fapt, tratamentul pentru HIV/SIDA.

"Noile tratamente le prelungesc viața, speranța de viață. Se luptă foarte mult pentru calitatea vieții acestor pacienți. Uneori, aceste terapii pot să genereze și anumite reacții, anumite complicații, dar punând în balanță riscurile și beneficiile de prelungire a duratei de viață, este extrem de important și lucrul acesta trebuie să primeze", a explicat prof. univ. dr. Doina Azoicăi, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Proteza de umăr. Dr. Liviu Ojoga: Căderile de la propria înălțime sunt cea mai frecventă cauză de fracturi. Oamenii cad pe umăr

Care este speranța de viață în cazul pacienților

Persoanele HIV-pozitive trăiesc tot mai mult. Mulți oameni care trăiesc cu HIV se așteaptă să trăiască la fel de mult ca și colegii lor care nu au HIV.

Studiile arată că o persoană care trăiește cu HIV are o speranță de viață similară cu cea a unei persoane HIV-negative - cu condiția să fie diagnosticată la timp, să aibă acces adecvat la îngrijire medicală și să fie capabilă să respecte tratamentul anti-HIV.

Vezi și: Nestlé adaugă zahăr și miere în laptele pentru sugari, contrar cerințelor OMS. Dr. Doru Negru: Mâncăm un vagon de zahăr. Îi agită! Ne mirăm că ne îndulcim sau ne îngrășăm

Mai mulți factori pot influența speranța de viață a persoanelor care trăiesc cu HIV. Există diferențe în rezultatele dintre diferite persoane, în funcție de acești factori și alții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel