Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
E suficient să mănânci o dată pe săptămână ulei de măsline ca riscul de formare a cheagurilor de sânge să scadă, arată experții.
Într-un grup de adulți sănătoși, dar obezi, consumul de ulei de măsline cel puțin o dată pe săptămână a fost asociat cu o activitate a trombocitelor mai mică în sânge, ceea ce poate reduce tendința sângelui de a se coagula și a bloca fluxul sanguin, potrivit cercetărilor preliminare prezentate Sesiunea Științifică Epidemiologie și Prevenție intitulată „Stilul de viață și Sănătatea Cardiometabolică" 2019, organizat de la American Heart Association.
Trombocitele sunt fragmente de celule sanguine care se lipesc una de alta și formează aglomerări și cheaguri atunci când sunt activate. Acestea contribuie la acumularea de plachete care blocheaza artera, afecțiune cunoscută sub numele de ateroscleroză și care stă la baza majorității cazurilor de infarct și accident vascular cerebrale, potrivit autorului principal al studiului, dr. Sean P. Heffron, profesor asistent la Facultatea de Medicină de la Universitatea New York și la Centrul NYU pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.
Folosind sondaje cu întrebări despre frecvență alimentară, cercetătorii au stabilit cât de des 63 de participanți obezi la studiu, nefumatori și non-diabetici au consumat ulei de măsline. Vârsta medie a participanților a fost de 32,2 ani, iar indicele mediu de masă corporală (IMC) a fost de 44,1. Obezitatea este definită ca având un indice de masă corporală - o măsură a greutății corporale – de peste 30.
Cercetătorii au descoperit că cei care au consumat ulei de măsline cel puțin o dată pe săptămână au avut o activare mai mică a trombocitelor decât participanții la care au consumat mai puțin ulei și că cele mai scăzute niveluri de agregare plachetară au fost observate în rândul celor care au consumat mai frecvent ulei de măsline.
„Oamenii care sunt obezi sunt expuși unui risc crescut de a avea un atac de cord, accident vascular cerebral sau alt eveniment cardiovascular, chiar dacă nu au diabet sau alte condiții asociate cu obezitatea. Studiul nostru sugerează că alegerea de a mânca ulei de măsline ar putea avea potențialul de a ajuta la modificarea acestui risc, reducând riscul unei persoane obeze de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral", a spus dr. Heffron.
„Din cunoștințele noastre, acesta este primul studiu care a evaluat efectele compoziției dietetice, în special a uleiului de măsline, asupra funcției trombocitelor la pacienții obezi", a declarat co-autorul Ruina Zhang, student la Facultatea de Medicină a NYU, într-un material dat publicității de Asociația Americană a Inimii.
Unele limitări ale studiului constau în faptul că acesta s-a bazat pe chestionare completate de participanți; ei au mărturisit cât de des au mâncat ulei de măsline, dar nu și cât de mult au mâncat; și pentru că a fost observațional, studiul nu a putut demonstra că un consum de ulei de măsline va reduce cu siguranță activarea trombocitelor la adulții obezi.
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Andreea Mantea are probleme cu o măsea. De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată și ce trebuie să faci?
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.