Uleiurile esențiale și proprietățile lor vindecătoare. La ce te ajută fiecare ulei și aromă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Uleiurile esențiale și proprietățile lor vindecătoare  - Foto: Freepick
Uleiurile esențiale și proprietățile lor vindecătoare - Foto: Freepick

Uleiurile esențiale nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Dar știi că cele mai "la modă" parfumuri se bazează pe uleiurile naturale, produse în Egipt?

Egiptul este centrul afacerii mondiale a parfumurilor. Doar în această țară există o fabrică unică pentru cultivarea și extragerea uleiurilor din diverse plante. Uleiurile esențiale sunt împărțite în vindecătoare și aromatice, feminine și masculine, simple și compuse.

O atenție deosebită trebuie acordată moscului. Mulți asociază Orientul cu aroma misterioasă a moscului. Se crede că o persoană care miroase a mosc atrage în jurul său mulți oameni și este plăcut să comunici cu ea.  Acest unei de mosc este un afrodisiac puternic, care incitantă și atragere sexul opus. Există uleiuri de mosc alb și roșu (moscul roșu are un miros mai înțepător).

Uleiul de cânepă, plin de acizi grași nesaturați, benefic pentru gene și sprâncene

Moscul poate fi aplicat pe piele în forma sa pură sub formă de parfum sau se poate adăuga o picătură de ulei în acele zone ale pielii în care ai aplicat deja apă de toaletă sau parfum. Moscul fixează mirosul și îi prelungește „viața” pe piele.

Alege parfumul potrivit pentru tine sau creează-ți propriul parfum sofisticat cu uleiuri esențiale. Uleiul esențial poate fi amestecat cu o baza de alcool: 15 grame de alcool la 1 gram de ulei esențial.

Pe lângă proprietățile aromatice, uleiurile esențiale au proprietăți vindecătoare. Poți alege nu doar un miros plăcut, ci poți vindeca multe boli cu acesta.

Cele mai bune măști pentru orice tip de ten, din legume. De ce să-ți pui morcov, varză sau cartof pe față

Uleiul de anason are o aromă dulce și caldă. Elimină hiperexcitabilitatea, îmbunătățește digestia, elimină constipația, anesteziază colicile. De asemenea, este febrifug, sedativ pentru mușchiul inimii, eliminând tahicardia. Uleiul de anason calmează durerile menstruale și favorizează creșterea cantității de lapte la mamele care alăptează.

Uleiul de portocală are o aromă ușoară, cald-dulce. Elimină depresia, stabilizează starea de spirit, normalizează metabolismul carbohidraților-grăsimi, promovează pierderea în greutate. Este un bun agent anticelulitic, crește rezistența organismului la infecții.

Uleiul de busuioc are o aromă picantă, amăruie. Tratează epuizarea nervoasă, insomniile, melancolia, facilitează respirația, elimină spasmele, migrenele, durerile de cap, întinerește, tenul, fiind un antioxidant.

Uleiul de bergamota are un parfum subtil, afumat, amar și misterios. Îmbunătățește abilitățile sexuale ale bărbaților și femeilor, reduce rapid și eficient febra în bolile infecțioase și bolile inflamatorii, elimină inflamația nazofaringelui și a sinusurilor.

Retinolul, vitamina frumuseții. De ce toată lumea este obsedată de cosmeticele cu retinol

Uleiul de cuișoare are un parfum cald, uleios, acrișor. Ajută la restabilirea forței după suprasolicitare nervoasă și fizică, crește volumul și activitatea memoriei, are activitate antibacteriană și antivirală ridicată, anesteziază.

Uleiul de mușcată are o aromă amară și caldă. Crește activitatea mentală și fizică, în special la vârstnici.

Uleiul de grapefruit are o aromă delicată, rece, amară, proaspătă. Facilitează percepția creativă a informațiilor, îmbunătățește imunitatea, funcționarea ficatului și a vezicii biliare, elimină procesele inflamatorii și elimină toxinele.

Uleiul de molid are o aromă proaspătă, rece, rășinoasă-amăruie. Elimină stresul și nervozitatea, îmbunătățește imunitatea.

Uleiul de Ylang Ylang are un parfum dulce, profund, cald, primitor și blând. Elimină depresia, nesiguranța, anxietatea. Normalizează tensiunea arterială.

Laptele cu usturoi, un remediu natural pentru artrită și diabet

Uleiul de ghimbir are o aromă exotică, condimentată, amară și caldă. Elimină oboseala crescută, letargia, apatia, sporește sociabilitatea și farmecul.

Uleiul de cedru are o aromă rășinoasă, proaspătă, amară. Elimină tremurul nervos, îndoiala de sine. Elimină reacțiile inflamatorii la nivelul pielii, acneea, erupțiile cutanate asociate cu modificări hormonale.

Uleiul de scorțișoară are un parfum cald, picant, dulce-amar. Încălzește, elimină stările depresive. Ajută la amețeli și greață.

Uleiul de lavandă are un parfum rece, ușor, subtil, proaspăt. Un remediu străvechi pentru insomnie, tristețe, reacții isterice, supraexcitare. Calmează migrenele, spasmele.

Uleiul de lămâie are o aromă rece, proaspătă, amară. Este un antioxidant, are efect tonic, antiseptic. Remediu pentru distonia vegetativ-vasculară.

Cinci metode care te scăpa de semnele de oboseală de pe față

Uleiul de mandarină are un parfum distractiv, cald și dulce. O sursă naturală de vitamine, crește rezistența și proprietățile protectoare ale organismului.

Uleiul de melisă are un parfum  proaspăt, rece. Elimină mâncărimea și arsurile după mușcăturile de insecte. Are activitate antivirală.

Uleiul de Ienupăr are o  aromă rășinoasă, proaspătă, acidulată. Tonifică și întărește sistemul nervos.

Uleiul de mentă are o aromă revigorantă, rece, proaspătă, delicată. Are un efect antispastic asupra vaselor creierului.

Uleiul de paciuli are o aromă amară și caldă. Stimulează sistemul nervos, activează procesele mentale, fizice și emoționale.

Masca alginată are un efect cosmetic fulgerător. Tenul tău îți va mulțumi

Uleiul de trandafir are un parfum rece, dulce. Anesteziază durerile menstruale, ameliorează vaginismul și aftele.

Uleiul de rozmarin are un parfum confortabil, cald, amar. Elimină îndoiala de sine.

Uleiul de santal are un parfum rafinat, subtil, acidulat. Elimină efectele stresului, insomniile tristețea.

Uleiul de fenicul are un parfum dulce, cald, de miere. Elimină flatulența.

Uleiul de cimbru are o aromă dulce, picantă. Elimină inflamația la nivelul bronhiilor, traheei, plămânilor.

Uleiul de arbore de ceai are o aromă cald-amară, grea. Este antiseptic, previne creșterea și divizarea neoplasmelor benigne și maligne. Cea mai remarcabilă proprietate, care distinge acest ulei de o serie de alte medicamente, este activitatea sa împotriva tuturor celor trei tipuri de microorganisme: bacterii, ciuperci și viruși. Stimulează sistemul imunitar.

Compoziția cremei de față este importantă. La ce trebuie să fii atentă când o cumperi

Uleiul de salvie este un parfum rece, acidulat. Echilibrează emoțiile.

Uleiul de eucalipt este un parfum ușor, rece, acid, rășinos. Elimină oboseala.

Pentru tratamentul bolilor se pot face inhalații cu uleiurile vindecătoare. Aroma uleiului esențial este inhalată direct din sticlă. Respirația trebuie să fie uniformă și profundă. Timpul de inhalare este de 5-10 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel