Laptele cu usturoi, un remediu natural pentru artrită și diabet

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Laptele cu usturoi - Foto: Freepick
Laptele cu usturoi - Foto: Freepick

Laptele cu usturoi este încărcat cu enzime benefice, antioxidanți și nutrienți esențiali. În plus, are un gust foarte bun.

De sute de ani, usturoiul a fost folosit ca remediu pentru diferite afectiuni. Are proprietăți puternice antibacteriene, antivirale și antifungice. Promovează vindecarea și protejează împotriva infecțiilor.

Laptele conține acid lactic, care ucide microbii dăunători. De asemenea, este bogat în calciu, care ajută la diferite procese din organism. În combinație cu usturoiul, laptele devine și mai eficient.

Cele mai bune 3 alimente pentru boala ficatului gras non-alcoolic. Fac parte din dieta japoneză

Laptele de usturoi este încărcat cu enzime benefice, antioxidanți și nutrienți esențiali. În plus, are un gust foarte bun! Există sase motive grozave pentru a bea lapte cu usturoi în fiecare zi. 

Ajută la digestie. Laptele de usturoi este foarte benefic pentru tratarea problemelor digestive precum constipația, gazele și balonarea. Proprietățile de încălzire și untoase ale laptelui de usturoi calmează intestinele, ceea ce poate ajuta la reducerea constipației, a gazelor și a balonării.

Grăsimile și combinația care te face să mănânci și mai mult. Mărgărit, despre consumul redus: Duce la afecțiuni neurodegenerative

Ameliorează răceala și gripa. S-a demonstrat că un compus activ din usturoi, numit alicină, reduce simptomele răcelii și gripei. Prin urmare, laptele de usturoi este folosit ca tonic care sporește imunitatea, adesea folosit pentru tuse persistentă care nu dispare.

Ameliorează artrita. Există mai multe studii care au demonstrat că toți compușii bioactivi din usturoi au proprietăți antiinflamatorii, care reduc inflamația articulațiilor și durerea.

Consumul zilnic de lapte de usturoi este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tratarea durerilor articulare.

Dieta care ajută sănătatea creierului. Semnele se văd după primele trei luni. Pleșea: Putem mânca de 6 ori pe săptămână

Combate diabetul. cu ai multe studii recente care arată că un consumul de usturoi poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet de tip 2.

Compușii din usturoi cresc nivelul de insulină din sânge, prevenind inactivarea insulinei de către ficat. Un pahar de lapte de usturoi pe zi poate ajuta diabeticii să-și controleze nivelul zahărului din sânge pe termen lung.

Sprijină sănătatea inimii. Alicina compusă, găsită în doze mari în usturoi, acționează ca un sedativ, relaxant și previne diferite afecțiuni cardiace.

Pentru a beneficia de toate beneficiile usturoiului în alimentarea inimii cu alicină, se recomandă consumul zilnic de lapte de usturoi.

Colagenul, proteina tinereții și mobilității. Bilic: Un strop, să mențină sinteza la cote înalte

Reduce riscul cancerului. Există o serie de ingrediente în usturoi care s-au dovedit  a fi antioxidanți puternici, care pot elimina radicalii liberi care dăunează ADN-ului, o cauză majoră a cancerului.  

Având în vedere acest lucru, se poate presupune că laptele de usturoi poate avea un efect pozitiv asupra prevenirii dezvoltării tumorilor canceroase în organismul nostru.

Cum se face laptele cu usturoi?

Ai nevoi de două ingrediente:

- 1 cană de lapte proaspăt;

- 3 căței de usturoi.

Zdrobește cățeii de usturoi cu partea plată a unui cuțit. Se încălzește laptele la foc mediu și se adaugă usturoiul. Fierbe laptele până când usturoiul este moale.

Lasă laptele cu usturoi să se răcească puțin, apoi se toarnă în cană. Îndulcește laptele cu usturoi cu miere organică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel