Cinci metode care te scăpa de semnele de oboseală de pe față

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cinci metode care te scăpa de semnele de oboseală de pe față. Foto: Freepick @benzoix
Cinci metode care te scăpa de semnele de oboseală de pe față. Foto: Freepick @benzoix

Cinci metode îți vin în ajutor atunci când vrei să scapi de semnele de oboseală de pe față.

Ritmul modern al vieții nu cruță pe nimeni. Multe persoane îți doresc să poată dormi câte 8 ore în mod regulat. Oboseala se reflectă, în primul rând, pe față, adaugă riduri și ani în plus,

Principalele cauze ale oboselii pielii sunt:

- somn neregulat;

- stres;

- obiceiuri proaste;

- fumat pasiv; 

- îngrijire proastă și neregulată a pielii.

Compoziția cremei de față este importantă. La ce trebuie să fii atentă când o cumperi

Drept urmare, tenul devine tern; scade tonusul muscular, apar cearcănele și pungile sub ochi; piele este uscată și ridată.

Dacă vezi o astfel de imagine, atunci este timpul să-ți schimbi stilul de viață. Dacă problemele nu au ajuns atât de departe, le poți rezolva cu unele metode expres.

Metoda 1. Dușurile cu contrast ajută la restabilirea aspectului plăcut al tenului, îmbunătățesc tonusul și circulația sângelui. Un duș de contrast poate fi înlocuit cu „băi pentru față”. Vei avea nevoie de două boluri. Umpleți unul cu apă fierbinte, iar unul cu apă rece. Scufundă fața mai întâi în vasul cu apă fierbinte pentru 10 secunde, apoi în celălalt.

Masca alginată are un efect cosmetic fulgerător. Tenul tău îți va mulțumi

Metoda 2. Pregătește niște cuburi de gheață și șterge fața cu ele. Dacă vei face asta în fiecare zi, tenul tău va avea o strălucire sănătoasă. În loc de apă, poți îngheța infuzii din plante. Spre exemplu, mușețelul calmează, netezește și hidratează pielea. Gheața poate elimina pungile de sub ochi. Dacă nu ai gheață în congelator, dar  urgent trebuie să îmbunătățiți situația tenului, pune o lingură în congelator pentru câteva minute. Apoi aplică lingura alternativ pe ochii închiși timp de câteva secunde.

Dacă ai mereu cearcăne, cumpără o cremă de ochi cu aplicator roll-on. Alege una care conține ceai verde. Păstrează crema în frigider și aplic-o în fiecare dimineață. Vei scăpa de cearcăne în timp record.

Săpunul de gudron, soluția naturală care tratează acneea

Metoda 3. Masajul este o modalitate excelentă de a îmbunătăți aspectul tenului. Pentru cel mai bun efect, combină aplicarea cremei cu masajul.

Metoda 4. Măștile de casă sunt o modalitate excelentă de a elimina un aspect palid. Cel mai adesea, se folosește albuș crud, pulpa fructelor și legumelor, suc verde.

- Stoarce o lingură de suc de portocale și aceeași cantitate de suc de lămâie. Adaugă o lingură de miere. Acest amestec va revigora pielea și îi va oferi o nuanță plăcută.

- Zdrobește o mână de fructe de pădure. Diluează o lingură de argilă cosmetică în acest suc și amestecă până la consistența smântânii. Aplică masca pe față. 

- Albușul se bate spumă cu câteva picături de zeamă de lămâie. Ține masca pe față până se usucă. Bucură-te de un efect  instantaneu de întinerire!

Fructele de călin sunt perfecte pentru sănătatea pielii. Află cum le poți folosi

Principala regulă pentru aplicarea oricăror măști: mai întâi trebuie să-ți cureți temeinic pielea! Ține masca pe ten maxim 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă și aplică o cremă hidratantă.

Metoda 5.  Dacă pielea arată  machiajul trebuie să fie minim. Cu cât pielea este mai obosită, cu atât este machiajul va sublinia toate defectele, ridurile și va transforma fața într-o mască.

Iată la ce trebuie să ai grijă:

- Nu aplica fond de ten. Fondul de ten poate accentua ridurile.

- Baza transparentă pentru machiaj va oferi o strălucire naturală blândă.

Uleiul de jojoba, bun pentru piele sensibilă și cu riduri. Cum se folosește

- Folosește pudră într-o cantitate minimă dacă trebuie să repari machiajul sau să îndepărtezi  strălucirea uleioasă. În cantități mari, pudra va „îmbătrâni” fața.

-  Fardul de obraz poate fi aplicat pe pomeți. Alege un fard de obraz roz deschis sau piersică.  Un fard ușor te va face cu 5 ani mai tânără.

5.  Folosește o cantitate mica de corector sub ochi. Alege unul care este cu un ton mai deschis decât cel al pielii.

7. Aplică un creion ușor pe marginea interioară a pleoapelor inferioare și superioare. 

8. Evita rujul mat!

Vitamina E în capsule: 6 moduri de utilizare pentru îngrijirea tenului și a părului

9. Aplică rimel maro pe gene, după ce le-ai ondulat  suplimentar. Dacă genele au început să cadă și să crească prost, dă-le seara cu ulei de ricin.

10. Oferă o formă frumoasă  sprâncenelor, care întineresc aspectul. Pentru a face acest lucru, utilizează o perie și un gel special. Desenează firele de păr lipsă. Nu uita că baza sprâncenei ar trebui să fie mai deschisă, iar capătul mai întunecat.

11. Verifică machiajul în lumina soarelui, deoarece lumina artificială nu poate lumina imperfecțiunile machiajului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel