Săpunul de gudron, soluția naturală care tratează acneea

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Săpunul de gudron, soluția naturală care tratează acneea. Foto: Freepick @pvproductions
Săpunul de gudron, soluția naturală care tratează acneea. Foto: Freepick @pvproductions

Săpunul de gudron este un agent natural antiseptic, antiparazitar, antifungic.

Acneea este o problemă comună, care apare din mai multe motive. Desigur, acneea trebuie tratată folosind recomandările unui specialist. Un dermatolog te va ajuta să găsești cauza și să alegi tratamentul potrivit. Dar există multe instrumente diferite care te pot ajuta în etapele inițiale.

Vitaminele și suplimentele alimentare care prelungesc tinerețea. Iată care sunt acestea

Spre exemplu, poți folosi diferite spume și geluri. Unul dintre aceste instrumente este săpunul de gudron. Află din acest articol cum se folosește săpunul de gudron pentru acnee? De ce este util?

Beneficiile săpunului de gudron

Compoziția acestui săpun include gudron de mesteacăn, uleiuri esențiale, uleiuri vegetale (măsline, muștar, nucă de cocos), glicerină, acizi organici, fitoncide, fenol.

Săpunul de gudron are un efect de uscare și luminează petele de vârstă. De asemenea, săpunul de gudron este un agent natural antiseptic, antiparazitar, antifungic. Acest săpun normalizează microcirculația sângelui în piele, curăță porii, vindecă micile fisuri, ajută la normalizarea glandelor sebacee și elimină urmele de acnee profundă.

Măștile cu lapte sunt ideale pentru ten: elimină ridurile și curăță pielea

Săpunul de gudron elimină mâncărimea, ameliorează inflamația și tratează eczemele și furunculoza. După cum vezi, acest remediu este excelent pentru o piele cu acnee.  

În plus, trebuie amintit că gudronul este o substanță naturală puternică. Deci, trebuie să-l utilizezi cu precauție.

Săpunurile cu gudron pot conține alergeni. Acest săpun are un miros foarte neplăcut care persistă mult timp pe piele. Prin urmare, trebuie să-l folosești cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a ieși afară.

În plus, gudronul formează o peliculă la suprafața pielii. Acest film protejează pielea de efectele nocive, dar, în același timp, împiedică schimbul normal de aer, lucru care dăunează pielii. Prin urmare, ar trebui să-l utilizezi cu un tonic facial care va îndepărta pelicula.

Cum se aplică corect săpunul de gudron?

Mai întâi trebuie să faci un test. Este necesar să faci o spumă groasă pe care să o aplici pe antebraț, pentru câteva minute. Clătește cu apă caldă și șterge-te. Dacă după 15 minute nu există semne de alergie (iritare, roșeață), poți folosi săpunul.

De ce să te speli pe păr cu bere și de ce să îți pui bere rece pe față. Efectul uimitor pe care-l vei obține

Te poți spăla cu săpun de gudron nu mai mult de două ori pe zi. Dacă pielea este uscată, atunci de trei ori pe săptămână. Se recomandă să efectuezi procedura dimineața și seara. Nu te spăla pe față cu jumătate de oră înainte de a ieși afară. Cel mai bine este să o faci cu o oră înainte.

Mai întâi, spală-te cu săpun de gudron  14 zile, apoi ia o pauză de 10 zile. Ulterior, poți repede cursul încă două săptămâni.

Dacă pielea este curată, dar uneori apar erupții cutanate, acestea trebuie tratate punctual. Nu trebuie să te speli pe toată fața.

Ghimbirul, un ingredient minune pentru tratamentul acneei

Poți  face o mască din săpun cu gudron. Aplică spuma pe față și las-o până se usucă complet. Clătește și aplică o cremă hrănitoare. Masca se poate face o dată la două zile.

Săpunul de gudron poate fi folosit pentru orice tip de piele. Chiar dacă pielea este sensibilă, săpunul este totuși potrivit. Prin urmare, poți încerca în siguranță acest remediu pentru acnee. Încearcă-l! Instrumentul este simplu, dar eficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel