Uleiul de jojoba, bun pentru piele sensibilă și cu riduri. Cum se folosește

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Uleiul de jojoba, bun pentru piele sensibilă și ridată. Cum se folosește. Foto: Freepick @jcomp
Uleiul de jojoba, bun pentru piele sensibilă și ridată. Cum se folosește. Foto: Freepick @jcomp

Uleiul de jojoba este aliatul pentru o piele strălucitoare, curată și fără riduri.

Cu toate acestea, acest lucru poate fi destul de dificil de realizat. Mai ales dacă pielea este predispusă la uscăciune, riduri și acnee. Dar poate fi reparată. Este important să îngrijești corect pielea, iar remediile de la domiciliu te pot ajuta în acest sens. Unul dintre aceste remedii este uleiul de jojoba.

Sunt mai multe motive care duc la deteriorarea tenului: 

- îngrijire necorespunzătoare;

- produsele de îngrijire a feței și a corpului sunt alese incorect;

Ghimbirul, un ingredient minune pentru tratamentul acneei

- malnutriție;

- prea multe alimente grase, dulci sau picate;

- stres;

- diverse boli ale pielii și organelor interne;

- dezechilibru hormonal;

- condiții meteo nefavorabile: vântul, soarele și înghețul afectează negativ pielea dacă nu este protejată.

Măștile cu lapte sunt ideale pentru ten: elimină ridurile și curăță pielea

În ceea ce privește tulburările hormonale, bolile, desigur, trebuie să consulți un medic care te va diagnostica și va prescrie tratamentul adecvat.

Alimentația este, de asemenea, foarte importantă. Meniul ar trebui să includă pește și fructe de mare, legume, verdeață, cereale și uleiuri vegetale. Renunță la mâncarea grasă, dulce sau picantă. Această mâncare duce la apariția acneei. Tratamentul termic al alimentelor trebuie să fie, de asemenea, blând: fierbere sau coacere.

Și, desigur, trebuie să alegi corect produsele de îngrijire personală. Tonice, creme, măști, loțiuni - toate acestea ar trebui să fie potrivite pentru un anumit tip de piele. În caz contrar, problemele nu pot fi evitate. 

Care sunt beneficiile uleiului de jojoba?

Unul dintre produsele benefice pentru îngrijirea pielii este uleiul de jojoba. Îl poți cumpăra de la farmacie. Are un efect hidratant și calmant și este folosit pentru a crea diferite măști și creme. Prin urmare, cel mai ușor este să cumperi o cremă gata preparată. Dar poți folosi uleiul în sine fără aditivi sau poți face acasă diverse creme și măști din acest ulei.

Băile speciale, recomandate pentru frumusețe. Ce ingrediente să adaugi în apă pentru o piele catifelată

Produsul se obține prin presare la rece din semințele acestei plante. Nu are aproape niciun miros, iar culoarea este galben-deschis.

Compoziția uleiului include tocoferoli, acizi grași, colagen, alcooli, ceramide, esteri de ceară. Are proprietăți antimicrobiene, protectoare, calmante, regenerante, hrănitoare, tonice, cicatrizante.

Uleiul atenuează ridurile fine, calmează roșeața și iritația, dar și hidratează pielea uscată. Acest ulei poate fi folosit și pentru îngrijirea pielii buzelor și a zonei din jurul ochilor. Jojoba poate fi folosit pentru leziuni papulo-pustuloase și va face față cu brio acestei probleme.

Dacă aplici remediul în mod regulat, pielea va deveni elastică, tonifiată, moale, iar pustulele și acneea vor dispărea.

Lămâia nu trebuie să lipsească din casă. Zece rețete de frumusețe cu acest fruct citric

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că există și contraindicații. Nu utiliza  ulei de jojoba pentru alergii, răni deschise și boli de piele.

Cum se folosește uleiul de jojoba?

Acest ulei poate fi folosit zilnic. Se poate amesteca cu alte uleiuri: de avocado, piersici, migdale, caise. Proporția ar trebui să fie de 1:1. De asemenea, îl poți adăuga în loțiuni, creme și balsamuri. Îl poți folosi în forma sa pură, dar trebuie să o faci cu atenție.

Iată câteva rețete de măști pe care le poți face acasă 

Cu miere și smântână. Se amestecă un gălbenuș, cu o lingură de miere, o lingură de  smântână și ulei de jojoba. Aplică masca pe față pentru un sfert de oră. Clătește cu apă caldă.

Cu argilă și banană. Amestecă o lingură de ulei de jojoba, cu un albuș de ou, o lingură de argilă, un de miere, una de iaurt și piure de banane. Aplică masca pe piele pentru o jumătate de oră, apoi clătește fața.

Albușul de ou este un aliat al frumuseții. Zece rețete care mereu te vor ajuta

Cu ulei de măceș. Amestecă uleiul de jojoba cu ulei de măceș într-un raport de 1: 2 și aplică pe ten.

Cu brânză de vaci. Brânza de vaci grasă trebuie amestecată cu o lingură de ulei de jojoba și aplicată pe pielea feței și a decolteului. Spală masca după cincisprezece minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel