Fructele de călin sunt perfecte pentru sănătatea pielii. Află cum le poți folosi

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Fructele de călin sunt perfecte pentru sănătatea pielii. Foto: Freepick @azerbaijan_stockers
Fructele de călin sunt perfecte pentru sănătatea pielii. Foto: Freepick @azerbaijan_stockers

Fructele de călin sunt versatile, fiind folosite în bucătărie pentru prepararea unor rețete delicioase, pentru tratamentul bolilor și în cosmetologie.

Călinul este o plantă din familia Adoxaceae, cu fructe de culoare roșie grupate sub formă de ciorchini. Din fructele lui se extrage un medicament care scade tensiunea sanguină.

Călinul este util și pentru piele. Cum poți folosi fructele de călin pentru ten și la ce te ajută? Pielea noastră este afectată de diverși factori externi. Soarele și gerul o usucă și o îmbătrânește. Alimentația necorespunzătoare și insuficiența hormonală provoacă formarea de acnee și erupții cutanate. Stresul duce la uscăciune și descuamare.  

Normalizează-ți metabolismul pentru a pierde în greutate. Urmează aceste cinci sfaturi

După cum vezi, tenul este foarte sensibil și poate reacționa literalmente la orice iritant. Prin urmare, este necesar să ai grijă de el, pentru a preveni formarea acneei, a erupțiilor cutanate și a ridurilor.

Dacă suferi de vreo afecțiune, desigur, este necesar să începi un tratament. La urma urmei, toate problemele interne se reflectă pe chip. Dacă ai o alergie, este necesar să elimini alergenul și să iei antihistaminice. În acest caz, medicamentele sunt  prescrise pentru administrare orală.

În restul cazurilor, tenul poate fi tratat cu diferite creme, loțiuni și măști. spre exemplu, poți folosi măști din fructe de călin.  

Vitamina E în capsule: 6 moduri de utilizare pentru îngrijirea tenului și a părului

Aceste fructe de pădure sunt bogate în vitamine, acizi, oligoelemente și taninuri. Sucul fructelor de călin întinerește și vindecă perfect tenul. Pentru a-l ajuta, ar trebui să folosești măști de față din fructe de călin. Aceste măști tonifică și hidratează tenul. Călinul normalizează activitatea glandelor sebacee, face pielea elastică și combate cauzele îmbătrânirii, deoarece este un antioxidant natural. În plus, fructele de călin albește tenul, vindecă acneea, elimină roșeața și inflamația.

De asemenea, poți face gheață din sucul fructelor de călin. Stoarce fructele și îngheață sucul. Șterge, apoi, fața cu aceste cuburi de gheață.

Măștile din fructe de călin sunt potrivite pentru toate tipurile de piele. 

Aceste obiceiuri provoacă riduri în zona ochilor: renunță la ele chiar azi

Masca 1. Ai nevoie de sucul fructelor de călin. Aplică-l pe față pentru 20 de minute, apoi  spală-te întotdeauna cu un decoct de ierburi. O astfel de mască va ameliora iritația și inflamația, va elimina acneea și coșurile.

Masca 2. Amestecă un gălbenuș de ou, o lingură de piure de fructe de călin, o jumătate de linguriță de miere și ulei vegetal. Aplică masca pe față pentru 10 minute.

Gata cu vopseaua chimică pentru păr: remediul natural care acoperă firele cărunte fără a le deteriora

Masca 3. Amestecă 2 linguri de piure de fructe de călin, o linguriță de glicerină, o linguriță de ulei vegetal și una de  lapte praf. Laptele praf poate fi înlocuit cu fulgi de ovăz. Această mască ajută la estomparea ridurilor.

Masca 4. Amestecă o linguriță de smântână cu o lingură de piure de fructe de călin și cu  puțină zeamă de lămâie. Această mască ajută la albirea pielii feței și la estomparea petelor de vârstă. Smântâna din această rețetă trebuie să fie grasă.

Este important să pregătești corect piureul din fructele de călin. Zdrobește fructele, îndepărtează pielița și sâmburii. poți trece fructele zdrobite de călin printr-o sită. Sucul din fructe de călin poate fi folosit congelat sau proaspăt.  

Măștile cu fructe de călin trebuie făcute de cel puțin șapte ori pentru un rezultat vizibil. După ce ai eliminat masca, este obligatoriu să aplici pe față o cremă hrănitoare.

Contraindicații la utilizarea fructelor de călin

Cine nu ar trebui să folosească aceste fructe? Este interzisă utilizarea măștilor cu fructe de călin de persoanele la care sângele se coagulează rapid. În plus, fructele de călin nu trebuie utilizate de femeile însărcinate și de cele care alăptează. 

Vitaminele și suplimentele alimentare care prelungesc tinerețea. Iată care sunt acestea

În toate celelalte cazuri, se pot folosi în siguranță fructele călinului în scopuri cosmetice. Este necesar să folosești, regulat, măștile din fructe de călin. Dacă vei efectua procedurile în decurs de o săptămână, vei obține un efect de durată. Apoi ar trebui să iei o pauză de o săptămână și să repeți tratamentul pentru a consolida efectul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel