Cherimoya, fructul care elimină toxinele și îmbunătățește starea de spirit
Cherimoya este un fruct care pare acoperit de solzi și seamănă cu o anghinare. În interior se ascunde o pulpă cremoasă și gustoasă ce merită...
Cherimoya este un fruct cu aromă de căpșuni, papaya, ananas și banane. Pulpa sa este atât de fragedă, dulce și cremoasă încât este folosită pentru a face înghețată sau, pur și simplu, este consumată congelată. Cât de util este acest fruct? Care este cel mai bun mod de a-l folosi?
Cherimoya conține vitaminele E, K, C si grupa B, acizi organici, zinc, fosfor, potasiu, mangan, fier, fibre alimentare, carbohidrați, antioxidanți, flavonoide, catechine.
Acest fruct elimină deșeurile și toxinele din organism, îmbunătățește starea de spirit și te ajută să faci față mai rapid stresului.
De asemenea, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește vederea, reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer, normalizează tensiunea arterială, ameliorează inflamația și îmbunătățește funcția intestinală. Acest fruct este bun pentru păr și piele.
Ce ar trebui să-ți amintești atunci când consumi cherimoya? În primul rând, fructul are semințe toxice. Nu pot fi consumate, deoarece toxina annonacin paralizează sistemul nervos. În al doilea rând, nu se recomandă utilizarea acestui fruct dacă ai diabet și alergii.
Fructele coapte trebuie să aibă o culoare uniformă verde sau galben-verde, o coajă întreagă fără deteriorare, o suprafață umezită și o tulpină scurtă.
Poți păstra fructele timp de 3-4 zile la o temperatură nu mai mică de 8 grade. Adică nu trebuie să păstrezi cherimoya în frigider, deoarece pielea se va întuneca. Cel mai bine este să înfășori cherimoya cu prosoape de hârtie.
De obicei, fructele puse în vânzare nu sunt complet coapte, dar, după o zi la temperatura camerei, vor ajunge la consistența necesară. Dacă cherimoya este prea coaptă, atunci nu va avea niciun gust.
Cherimoya în cosmetologie
Acest fruct conține multe substanțe valoroase care au un efect benefic asupra stării pielii și părului. Enzima catalaza, care face parte din compoziția fructului, favorizează întinerirea, netezind ridurile fine. Lipaza elimină excesul de ulei de pe piele și promovează exfolierea blândă a particulelor moarte de piele.
Măștile din acest fruct sunt folosite pentru a scăpa de petele de vârstă, riduri fine și semnele de oboseală. Ele ajută la albirea pielii, reda elasticitatea și netezimea acesteia.
Este suficient să adaugi suc de lămâie sau miere în pulpa fructului. Masca trebuie aplicată pe față pentru 10-15 minute. Apoi clătește cu apă caldă.
Cele două fructe care scad riscul de diabet. Sunt pline de antioxidanți. Se consumă înainte de masă
În ceea ce privește părul, cherimoya restabilește pigmentul natural de colorare. Prin urmare, fructele pot fi folosite dacă dorești să păstrezi mai mult timp culoarea naturală a părului. Și totul din cauza cuprului, care face parte din compoziția fructului. În plus, cherimoya întărește părul.
Pregătirea unei măști de păr este foarte ușoară. Este necesar să combini pulpa fructului cu o linguriță de miere și una de suc de lămâie. Aplică masca rezultată pe păr și acoperă capul cu o folie de plastic și un prosop. Păstrează masca o jumătate de oră, apoi clătește părul cu apă caldă.
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
