Cherimoya, fructul care elimină toxinele și îmbunătățește starea de spirit

Cherimoya este un fruct care pare acoperit de solzi și seamănă cu o anghinare. În interior se ascunde o pulpă cremoasă și gustoasă ce merită...
Cherimoya este un fruct cu aromă de căpșuni, papaya, ananas și banane. Pulpa sa este atât de fragedă, dulce și cremoasă încât este folosită pentru a face înghețată sau, pur și simplu, este consumată congelată. Cât de util este acest fruct? Care este cel mai bun mod de a-l folosi?
Cherimoya conține vitaminele E, K, C si grupa B, acizi organici, zinc, fosfor, potasiu, mangan, fier, fibre alimentare, carbohidrați, antioxidanți, flavonoide, catechine.
Acest fruct elimină deșeurile și toxinele din organism, îmbunătățește starea de spirit și te ajută să faci față mai rapid stresului.
De asemenea, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește vederea, reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer, normalizează tensiunea arterială, ameliorează inflamația și îmbunătățește funcția intestinală. Acest fruct este bun pentru păr și piele.
Ce ar trebui să-ți amintești atunci când consumi cherimoya? În primul rând, fructul are semințe toxice. Nu pot fi consumate, deoarece toxina annonacin paralizează sistemul nervos. În al doilea rând, nu se recomandă utilizarea acestui fruct dacă ai diabet și alergii.
Fructele coapte trebuie să aibă o culoare uniformă verde sau galben-verde, o coajă întreagă fără deteriorare, o suprafață umezită și o tulpină scurtă.
Poți păstra fructele timp de 3-4 zile la o temperatură nu mai mică de 8 grade. Adică nu trebuie să păstrezi cherimoya în frigider, deoarece pielea se va întuneca. Cel mai bine este să înfășori cherimoya cu prosoape de hârtie.
De obicei, fructele puse în vânzare nu sunt complet coapte, dar, după o zi la temperatura camerei, vor ajunge la consistența necesară. Dacă cherimoya este prea coaptă, atunci nu va avea niciun gust.
Cherimoya în cosmetologie
Acest fruct conține multe substanțe valoroase care au un efect benefic asupra stării pielii și părului. Enzima catalaza, care face parte din compoziția fructului, favorizează întinerirea, netezind ridurile fine. Lipaza elimină excesul de ulei de pe piele și promovează exfolierea blândă a particulelor moarte de piele.
Măștile din acest fruct sunt folosite pentru a scăpa de petele de vârstă, riduri fine și semnele de oboseală. Ele ajută la albirea pielii, reda elasticitatea și netezimea acesteia.
Este suficient să adaugi suc de lămâie sau miere în pulpa fructului. Masca trebuie aplicată pe față pentru 10-15 minute. Apoi clătește cu apă caldă.
Cele două fructe care scad riscul de diabet. Sunt pline de antioxidanți. Se consumă înainte de masă
În ceea ce privește părul, cherimoya restabilește pigmentul natural de colorare. Prin urmare, fructele pot fi folosite dacă dorești să păstrezi mai mult timp culoarea naturală a părului. Și totul din cauza cuprului, care face parte din compoziția fructului. În plus, cherimoya întărește părul.
Pregătirea unei măști de păr este foarte ușoară. Este necesar să combini pulpa fructului cu o linguriță de miere și una de suc de lămâie. Aplică masca rezultată pe păr și acoperă capul cu o folie de plastic și un prosop. Păstrează masca o jumătate de oră, apoi clătește părul cu apă caldă.
-
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
De ce avem nevoie de vitamina D și calciu pentru oase puternice. Ce se întâmplă cu oasele tale când atingi aportul zilnic recomandat
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.