Un medic din Târgu-Jiu, acuzat că a refuzat să consulte o pacientă care născuse recent. Reacția spitalului

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Doctor, mască. Foto: Ashkan Forouzani / Unsplash
Doctor, mască. Foto: Ashkan Forouzani / Unsplash

Un medic ginecolog, aflat de gardă la Spitalul Județean din Târgu Jiu, este acuzat că a refuzat să consulte o femeie care născuse recent și venise cu complicații postnatale. Doctorul susține că a consultat-o.

La Spitalul Județean din Târgul Jiu, un medic ginecolog, aflat de gardă, este acuzat că a refuzat să consulte o pacientă care venise cu complicații postnatale. Medicul ginecolog Adrian Tetileanu susține că a consultat-o și i-a dat sfaturi.

Femeia a născut prin cezariană în urmă cu două săptămâni. Povestea tinerei a fost postată pe Facebook de un fost consilier județean, tată acesteia. Tatăl susține că medicul amintit, șeful secției de Obstretică – Ginecologie din Spitalul din Târgu-Joi, nu i-ar fi acordat îngrijiri medicale și ar fi trimis-o la medicul cu care a născut.

Tot pe Facebook a postat și medicul acuzat punctul său de vedere, potrivit Antena 3:

”Pe parcursul gărzii, a sosit o pacientă care a născut în urmă cu aproximativ două săptămâni în alt spital, pentru o consultație privind complicațiile leuziei, în special disconfortul prezent la nivelul sânului. Pacienta a sosit însoțită de mamă, dar din cauza restricțiilor actuale privind pandemia Covid acesteia din urmă i-a fost interzis accesul în secție, pacienta fiind consultată singură, în prezența asistentei. Astfel, i-am comunicat doamnei Prunariu să aștepte pe hol cât timp am văzut-o pe proaspăta mămică. În urma consultului am constatat că nu reprezintă o urgență și că prezintă diagnosticul de angorjarea mamara, adică furia laptelui declanșată în timpul procesului de alăptare ce o îngrijora.

I-am făcut și recomandarea ca luni să meargă și la medicul curant, cel care i-a făcut cezariana, să fie monitorizata în continuare. I-am explicat ce are de făcut, să golească sânii și să ia antiinflamator la nevoie, în caz de temperatură crescută și nu necesită nici internare. Astfel, pacienta a fost consultată și informată privind problema ce o deranja nefiind adevărat faptul că nu am consultat-o așa cum s-a propagat în tot spațiul media”.

Managerul Spitalului Județean din Târgu Joi a dispus crearea unei comisii și a anunțat că vor fi prezentate public concluziile anchetei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel