Un nou spital, dotat cu toate specialitățile medicale. Ministrul Sănătății confirmă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a continuat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Istanbul, discuţiile cu omologul turc, Fahrettin Koca, pentru demararea parteneriatului public-privat ce vizează construcţia spitalului regional Constanţa.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, vizita de lucru a ministrului Pintea în Turcia a avut loc ca urmare a discuţiilor demarate pe 15 octombrie, când a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale, document care promovează încurajarea reciprocă a investiţiilor în sectorul sanitar.

Parteneriat public-privat cu Turcia

"Mişcăm lucrurile în ceea ce priveşte construcţia spitalelor regionale aşa cum ne-am asumat în programul de guvernare. Anul acesta am avansat mult procedurile de pregătire a proiectele spitalelor regionale Cluj, Craiova, Iaşi. Pentru aceste unităţi, încă din anul 2017, Ministerul Sănătăţii beneficiază de asistenţă tehnică de la BEI pentru elaborarea documentaţiei pentru studiile de fezabilitate, depunerea Aplicaţiilor de finanţare şi lansarea procedurilor de licitaţie pentru finalizarea investiţiilor. Pentru construirea viitorului spital regional Constanţa, am început la mijlocul lunii discuţiile pentru încheierea unui parteneriat public-privat cu Turcia. Spitalul se va construi după modelul unuia din marile unităţi sanitare din Turcia. Va fi un spital cu o capacitate de până la 1.000 de paturi, care va cuprinde toate specialităţile medicale", a declarat ministrul Sorina Pintea, citată în comunicat.

De asemenea, Pintea l-a informat pe ministrul turc că, în conformitate cu Acordul de întelegere semnat acum 2 săptămâni la Ankara, Ministerul Sănătăţii din România a desemnat reprezentanţii care vor face parte din grupul de lucru mixt, urmând ca nominalizările să fie trimise părţii turce în cel mai scurt timp.

La rândul său, ministrul turc Fahrettin Koca a reafirmat interesul Turciei privind finalizarea în termen de 2 luni a unei înţelegeri privind demararea unui parteneriat public - privat.

"Pacientul român se află în centrul politicilor promovate de Ministerul Sănătăţii. Dorim ca viitoarea noastră colaborare să vizeze în special pacienţii români cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, care vor beneficia de tratament în Turcia pentru anumite patologii", a mai spus Sorina Pintea, conform aceleiaşi surse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel