Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi distribuit în SUA până la 1 noiembrie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Centrele pentru controlul bolilor (CDC) din Stetele Unite ale americii au cerut guvernatorilor să fie pregătiți pentru distribuirea unui vaccin împotriva noului coronavirus până la 1 noiembrie, adică cu două zile înainte de ziua alegerilor. Îngrijorarea tuturor este legată de faptul că lumea științifică nu a putut promite un vaccin până la sfârșitul anului.

Directorul CDC, Robert Redfield, a trimis guvernatorilor o scrisoarea în 27 august, informându-i că guvernul contractează cu compania McKesson să distribuie vaccinul către departamentele locale de sănătate și cabinetele medicilor și le-a cerut să grăbească orice cerere pentru facilitățile de distribuție solicitate de companie. CBS News a obținut o copie a scrisorii.
„CDC solicită urgent asistența dvs. pentru accelerarea cererilor pentru aceste facilități de distribuție și, dacă este necesar, vă solicită să luați în considerare renunțarea la cerințele care ar împiedica aceste instalații să devină pe deplin operaționale până la 1 noiembrie 2020”, se arată în scrisoare. "Cerințele la care vi se poate cere să renunțați pentru a accelera distribuția vaccinului nu vor compromite siguranța sau integritatea produselor distribuite."
Trump a oferit posibilitatea ca un vaccin să fie pregătit pentru distribuire până la alegeri sau la scurt timp, deși majoritatea experților medicali nu se așteaptă la vaccinări pe scară largă până în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel