Unde este inima situată, de fapt. Tot ce știai până acum este greșit. Detalii uluitoare despre inimă

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
inima - FOTO: Freepik@Serg Nivens
inima - FOTO: Freepik@Serg Nivens

Unde este inima situată, de fapt. Spui că în partea stângă a pieptului, dar nu este așa. Află câteva curiozități despre inimă. Cât sânge pompează și de câte ori bate într-o singură zi.

Unde este inima situată, de fapt. Cât de multe știi cu adevărat despre inima ta și despre cum funcționează ea? Specialiștii au întocmit o listă cu principalele curiozități despre inimă. Dacă crezi că aceasta este situată în partea stângă, află că este total greșit. Iată de ce credem că inima este, de fapt, în partea stângă a pieptului.

Pune-ți mâna pe inimă. Ți-ai pus mâna pe partea stângă a pieptului? Mulți oameni o fac, dar inima este de fapt situată aproape în centrul pieptului, între plămâni. Este ușor înclinată, astfel încât o parte din ea iese în afară și se lovește de partea stângă a pieptului, ceea ce o face să pară că este situată acolo, potrivit PBS.

Întindeți mâna și strângeți pumnul. Dacă ești copil, inima ta are aproximativ aceeași dimensiune ca pumnul, iar dacă ești adult, are aproximativ aceeași dimensiune ca doi pumni.

Inima ta bate de aproximativ 100.000 de ori într-o zi și de aproximativ 35 de milioane de ori într-un an. Pe parcursul unei vieți medii, inima umană va bate de peste 2,5 miliarde de ori.

Strângeți bine și tare o minge de tenis. Folosești cam aceeași cantitate de forță pe care inima o folosește pentru a pompa sângele în corp. Chiar și în repaus, mușchii inimii lucrează din greu - de două ori mai mult decât mușchii picioarelor unei persoane care sprintează.

Vezi și: Cum să te bucuri de viață. Lucrurile mărunte îți pot aduce fericire în fiecare zi

Simțiți-vă pulsul plasând două degete în punctele de puls de pe gât sau de la încheieturile mâinilor. Pulsul pe care îl simțiți este sângele care se oprește și pornește în timp ce se deplasează prin arterele dumneavoastră. Când ești copil, pulsul tău în repaus poate varia între 90 și 120 de bătăi pe minut. Ca adult, pulsul dumneavoastră încetinește până la o medie de 72 de bătăi pe minut.

Aorta, cea mai mare arteră din organism, are aproape diametrul unui furtun de grădină. Capilarele, pe de altă parte, sunt atât de mici încât este nevoie de zece dintre ele pentru a egala grosimea unui fir de păr uman.

Corpul dumneavoastră are aproximativ 5,6 litri (6 sferturi) de sânge.Acești 5,6 litri de sânge circulă prin corp de trei ori în fiecare minut. Într-o zi, sângele parcurge în total 19.000 km (12.000 de mile) - adică de patru ori distanța care traversează SUA de la o coastă la alta.

Inima pompează aproximativ 1 milion de barili de sânge în timpul unei vieți medii - ceea ce este suficient pentru a umple mai mult de 3 super tancuri.

Sângele circulă într-o singură direcție. Sângele din interiorul inimii circulă doar într-o singură direcție. Cele patru valve (tricuspidă, pulmonară, mitrală și aortică) din inimă ajută la menținerea fluxului de sânge sub control.

Sângele intră în inimă prin atriul drept și apoi se deplasează spre ventriculul drept, de unde este pompat spre plămâni.Iar după ce preia oxigenul de la plămâni, se deplasează spre atriul stâng și apoi pleacă spre ventriculul stâng, de unde este în cele din urmă furnizat organismului. Inima pompează aproximativ 70 ml de sânge la fiecare bătaie, potrivit Fact Files.

Vezi și: Ceaiul care reduce inflamația gingiilor. Consumat după o intervenție, poate face minuni

Inima, cel mai solicitat organ din corp

Inima umană este unul dintre cele mai solicitante organe din corp.În medie, aceasta bate de aproximativ 75 de ori pe minut. În timp ce inima bate, aceasta asigură presiunea pentru ca sângele să poată circula pentru a livra oxigen și nutrienți importanți către țesuturile din tot corpul dumneavoastră printr-o rețea extinsă de artere și are fluxul de sânge de întoarcere printr-o rețea de vene.

De fapt, inima pompează în mod constant o medie de 2.000 de galoane de sânge prin corp în fiecare zi. Inima este situată sub stern și cutia toracică și între cei doi plămâni, potrivit Healthline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel