Unde uiți să faci curățenie de sărbători. Nu te-ai fi gândit la aceste locuri

Ana-Maria Bugiu |
Data actualizării: | Data publicării:
foto: freepik @8photo
foto: freepik @8photo

Unde uiți să faci curățenie de sărbători. Unele dintre cele mai neglijate zone pot afecta vizibil confortul și aspectul general al unei case, mai ales atunci când sunt lăsate necurate în momente cheie.

Din moment ce igiena și curățenia sunt aspecte cruciale pentru un mediu de trai sănătos și plăcut, există numeroase aspecte pe care mulți oameni le trec cu vederea sau le subestimează atunci când vine vorba de curățenia casei lor. Unele dintre cele mai neglijate zone pot afecta vizibil confortul și aspectul general al unei case, mai ales atunci când sunt lăsate necurate în momente cheie, cum ar fi în perioada pregătirii pentru vizitele de sărbători. Iată câteva puncte esențiale și soluții pentru a le aborda.

Vezi și: Ce boală poți dezvolta din cauza popcornului de la cinema. Este din cauza compusului folosit pentru aroma de unt

1. Gura de canalizare

Chiar dacă nici cei mai excentrici prieteni nu vor inspecta partea de dedesubt a flapsurilor găurii de canalizare, mirosul neplăcut va fi observat de vizitatori. Curățarea acestei zone poate fi realizată cu ușurință folosind mănuși de bucătărie, o periuță veche de dinți sau un burete îmbibat în bicarbonat de sodiu pentru a curăța acumularea de reziduuri, potrivit Today.

2. Sita de scurgere

Fiindcă bucătăria este inima casei (și locul unde se prepară hrana), și, totodată un loc foarte aglomerat, este probabil să uiți de sita de scurgere. Este recomandat să ștergi zilnic partea de sus și de jos a sitei de scurgere cu un burete umed și bicarbonat de sodiu și să cureți dopul de cauciuc atașat la capătul scurgerii.

3. Ventilatoarele de tavan

Odată ce praful de pe marginile paletei ventilatorului de tavan arată ca o blană, este timpul să le cureți. Folosind un dispozitiv extensibil pentru curățare, se poate realiza o curățare eficientă și rapidă. De asemenea, se poate urca pe o scară și se pot curăța manual cu un șervețel de microfibră.

foto: freepik @master1305

4. Partea de sus a dulapurilor și a frigiderului

Curățarea cu o soluție de detergent de vase, oțet alb și apă caldă poate rezolva această problemă.

5. Partea de jos a toaletei

Mulți uită să curețe partea inferioară a toaletei și inelele de depuneri de apă dură/minerală. Pentru a le aborda, este recomandat să se golească întâi vasul toaletei și apoi să se curețe cu o soluție de curățare pentru depunerile dificile.

Vezi și: Temperatura optimă în casă pe timp de iarnă. Cum să îți programezi termostatul când ești plecat de acasă

Curățenia și atenția acordată acestor zone adesea uitate pot face diferența între o casă primitoare și una care lasă impresia de neglijență. Curățenia regulată și atenția la detalii vor asigura un mediu confortabil și plăcut pentru toți locuitorii și oaspeții casei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel