UPU de la Spitalul Județean Timișoara, modernizat cu bani europeni

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sală de operație
Sală de operație

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara va fi modernizată prin construirea unui nou corp de clădire, cu bani europeni în valoare de 4,4 milioane de lei.

Construim un corp nou cu o suprafaţă desfăşurată de aproape 800 metri pătrați, cu subsol, parter şi etaj. La parter va fi amplasată o cameră pentru accesul ambulanţelor şi o sală nouă de aşteptare. Vor fi create spaţii de decontaminare şi deparazitare, camere de recepţie şi triaj şi grupuri sanitare, iar la etaj se va amenaja şi o sală de curs. Valoarea estimată a contractului este de 4,4 milioane lei (fără TVA), finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020. Din această sumă, 135 mii de lei sunt rezervaţi serviciilor de proiectare", a declarat luni, 6 mai, preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, citat de Agerpres.

Durata contractului este de 25 de luni, din care şase luni sunt dedicate proiectării, iar 19 luni, execuţiei lucrărilor.

O nouă maternitate

Autoritățile județene din Timiș susțin că în februarie a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru noua maternitate care va fi construită în campusul Spitalului Judeţean Timişoara. Urmează licitaţia pentru proiectul tehnic şi de execuţie. Noua clinică va fi un etalon la nivel naţional în materie de servicii medicale şi dotări de calitate, susțin autoritățile județene din Timiș. Viitoarea unitate medicală va oferi servicii de îngrijire medicală de o calitate superioară, dar şi posibilitatea realizării de noi proceduri medicale - inseminare in vitro, care nu pot fi efectuate în Maternitatea actuală.

Clinica va avea și compartimente de fertilizare în vitro, obstetrică - patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică şi histeroscopică, obstetrică fiziologică şi de spitalizare de zi, compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou născuţi eutrofici, precum şi facilităţi pentru însoţitori.

Finanţarea va fi asigurată printr-un proiect european pe programul Interreg V-A România-Ungaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel