Bebeluș prematur, refuzat de maternități. Cu greu s-a găsit un loc la Timișoara

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Situație revoltătoare! Medicii din Slatina s-au luptat două zile pentru viața unui bebeluș născut prematur până când au reușit să îi găsească un loc într-o secție de neonatologie din țară unde acesta putea primi tratamentul de care avea nevoie! 

Timp de două zile un bebeluş născut prematur la Slatina, care cântărește doar 990 de grame, nu a putut fi transferat la nicio maternitate din ţară, în care putea primi îngrijirea de care avea nevoie, din cauză că nu s-a găsit niciun loc liber. Mai bine de 48 de ore, viaţa nou-născutului a fost în pericol.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au făcut tot posibilul să-l ţină în viaţă pe bebeluş, în timpul în care s-au lovit doar de refuzuri, anunță Observator TV.

Au ajuns, într-un final, la Timișoara

Prematurul era în stare gravă, dar stabilă. În cele din urmă, s-a găsit un incubator şi pentru el, într-un spital din Timişoara.
Managerul Spitalului Județean Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că bebeluşul, care avea 25 de zile la momentul transferului, a început să aibă probleme în urmă cu trei zile.

În primele zile, cazul a putut fi gestionat, avem incubatoare, am achiziționat, dar am cerut transferul în momentul în care a fost nevoie de transfuzie. Duminică s-a cerut transferul la București, dar nu a fost găsit incubator. Ieri s-a facut transferul la Timişoara. Era în stare gravă, dar stabilă în momentul plecării, acum nu mai ştiu”, a declarat Rotea, pentru sursa citată.

Bebelușul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

- stire in curs de actualizare - 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel