Utilizarea frecventă a ecranelor, asociată cu simptome de anxietate în adolescență


Un nou studiu, realizat de cercetătorii Drs. Boers, Afzali și Conrod, afiliați cu CHU Sainte-Justine Research Center și cu Departamentul de Psihiatrie de la Universitatea din Montreal, dezvăluie că utilizarea social media, Televizorul și utilizarea computerului, dar nu și jocurile video, sunt legate de o creștere a anxietății în rândul adolescenților.

Studiul, publicat într-o revistă academică, Jurnalul canadian de psihiatrie, arată că o frecvență mai mare decât medie a utilizării de social media, televozor și utilizarea computerului de peste patru ani prezice simptome mai severe de anxietate în același interval de timp. În afară de o potențială vulnerabilitate comună pentru ambele seturi de comportamente, studiul demonstrează că dacă un adolescent a cunoscut o creștere a utilizării sale de social media, vizionarea televiziunii și utilizarea computerului într-un an dat, care a depășit nivelul mediu general de utilizare, atunci simptomele ei de anxietate au crescut și în același an. Mai mult, atunci când adolescenții și-au diminuat utilizarea social media, vizionarea la televizor și utilizarea computerului, simptomele anxietății lor au devenit mai puțin severe. Astfel, nu s-au găsit efecte de durată, notează Eurekalert.

Acestea sunt descoperiri interesante, luând în considerare o altă publicație recentă realizată de aceiași autori, care raportează asociații de utilizare a rețelelor de socializare și a televizorului cu privire la simptomele depresiei, dar nu și la computer. Astfel, se pare că utilizarea calculatorului este asociată în mod unic la creșterea anxietății, potențial în relație cu utilizarea computerului pentru activități pentru acasă, dar aceasta are nevoie de cercetări suplimentare, explică autorul principal al studiului, Elroy Boers, cercetător post-doctoral la Departamentul de Psihiatrie UdeM .

"Acest studiu ar putea avea implicații importante asupra modului în care tinerii și familiile aleg să regleze timpul ecranului digital pentru a preveni și reduce simptomele anxietății. Rezultatele studiului indică faptul că utilizarea social media, vizualizarea televiziunii și utilizarea calculatorului sunt predictori ai anxietății în adolescență. În timp ce rezultatele noastre se bazează pe proiectarea cercetării observaționale, natura abordării statistice pe care am folosit-o pentru a testa posibile efecte cauzale controlate în mod robust pentru orice potențial comun vulnerabil subiacent la niveluri ridicate de timp de ecran și anxietate. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări, inclusiv de cercetare care include proiecte experimentale, pentru a confirma că este expunerea la rețelele de socializare, televiziune și utilizarea computerului care provoacă rate crescute de anxietate la tineri ", a spus dr. Patricia Conrod, autor principal și Profesor de psihiatrie la Universitatea din Montreal și CHU Ste Justine.

Echipa Dr. Conrod a urmat aproape patru mii de adolescenți canadieni, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care au făcut parte din Procesul Co-Venture. În fiecare an de liceu, adolescenților li s-a cerut să se auto-raporteze timpul petrecut în fața ecranelor digitale și cantitatea specificată de timp petrecută în patru tipuri diferite de activități de timp pe ecran (social media, televiziune, jocuri video și utilizarea computerului).

„Aceste descoperiri sugerează că o modalitate de a ajuta adolescenții să gestioneze anxietatea ar putea fi să îi ajute să limiteze timpul pe care îl petrec pe ecranele digitale", a spus Conrod. Conrod și colegii ei speră că acest studiu ajută la ghidarea proiectării de noi strategii de intervenție pentru tinerii cu risc, înainte ca simptomele de anxietate să devină semnificative clinic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel