Vaccin, o mai bună informare pe rețelele sociale. Declarația directorului Organizației Mondiale a Sănătății

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Conducerea Organizației Mondiale a Sănătății salută, într-o declarație oficială, angajamentul Facebook de a asigura utilizatorilor informații corecte despre vaccinuri.

Vaccin, informare, rețele sociale. ”Organizația Mondială a Sănătății (OMS) salută angajamentul Facebook de a se asigura că utilizatorii găsesc date despre vaccinuri pe Instagram, Căutare pe Facebook, Grupuri, Pagini și forumuri în care oamenii solicită informații și sfaturi”, așa începe mesajul directorului general al OMS, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe site-ul instituției.

În declarația sa, acesta mai precizează că ”Facebook va direcționa, în mai multe limbi, milioane de utilizatori către informațiile directe și fiabile ale OMS despre vaccinuri pentru a se asigura că mesajele vitale de sănătate ajung la persoanele care au cea mai mare nevoie de ele”.

Oficialul susține că reprezentanții OMS și Facebook au discutat câteva luni pentru a se asigura că oamenii pot accesa informații reale și corecte despre vaccinuri, pentru a reduce răspândirea dezinformării. ”Dezinformarea vaccinării reprezintă o amenințare majoră pentru sănătatea globală, care ar putea inversa decenii de progrese înregistrate în combaterea bolilor care pot fi prevenite”, adaugă dr Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Și-a mai exprimat dorința ca ”actorii digitali să facă mai mult pentru a face cunoscut în toată lumea că #VaccinesWork”.

”Ne dorim inovație care să susțină comportamente sănătoase pentru a salva vieți și pentru a-i proteja pe cei vulnerabili. (...) Aceste eforturi online trebuie să fie corelate cu pași tangibili de către guverne și sectorul sănătății pentru a promova încrederea în vaccinare și pentru a răspunde nevoilor și preocupărilor părinților. Să nu ratăm mai multe oportunități pentru a preveni răspândirea unora dintre cele mai grave boli ale lumii”, a mai spus directorul general al OMS.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel