Vaccinul care ar opri progresia Alzheimer. Studii clinice

Florina Pop / 21 oct 2020 / 10:48
 Boala Alzheimer
Boala Alzheimer

Un vaccin care ar opri progresia bolii Alzheimer întărește sistemul imunitar al vârstnicilor. Vaccinul se află în teste.

Cercetători de la Universitatea South Florida, SUA, au analizat motivele care nu le permit oamenilor cu cu imunitate afectată - inflamația excesivă, alte complicații - care interferează cu dezvoltarea unui vaccin terapeutic Alzheimer. Aceștia susțin, într-un studiu preclinic, că un vaccin dendritic care prezintă antigen cu un răspuns specific al anticorpilor la Ap oligomeric poate fi mai sigur și poate oferi beneficii clinice în tratarea bolii Alzheimer. Vaccinul se numește E22W42 DC, folosește celule imune cunoscute sub numele de celule dendritice (DC) încărcate cu o peptidă Aβ modificată ca antigen.

”Deși vaccinul DC sensibilizat E22W42 este dezvoltat pentru pacienții cu boala Alzheimer, acesta poate contribui potențial la întărirea sistemului imunitar al pacienților vârstnici (cu alte tulburări legate de vârstă), de asemenea”, spun autorii studiului.

Cercetătorii au observat că vaccinul a încetinit afectarea memoriei la șoarecii transgenici Alzheimer, șoarecii din grupul vaccinat cu DC E22W42 demonstrând performanțe de memorie similare cu cele ale șoarecilor netransgenici, netratați. Potrivit acestora, nu s-au găsit diferențe semnificative în cantitățile de citokine inflamatorii măsurate în plasma șoarecilor vaccinați, comparativ cu cantitățile la șoarecii martor.

”Deși vaccinul DC sensibilizat E22W42 este dezvoltat pentru pacienții cu boala Alzheimer, acesta poate contribui potențial la întărirea sistemului imunitar al pacienților vârstnici (cu alte tulburări legate de vârstă), de asemenea”, au mai spus autorii studiului, într-un comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy