Vestea pe care o așteptam cu toții: "Va aduce beneficii sistemului de sănătate"

Propunerea ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, de a încheia în viitor un acord de cooperare în domeniul sănătăţii care va viza cooperarea şi schimbul de experienţă în domeniul pregătirii profesionale a cadrelor medicale şi al aprovizionării cu medicamente a fost agreată în cadrul întâlnirii demnitarului român cu omologul său din Sultanatul Oman, informează Ministerul Sănătăţii.

"În cadrul vizitei oficiale a delegaţiei României condusă de doamna Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, în Sultanatul Oman, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a avut o întâlnire bilaterală cu omologul sau, dr. Ahmed Mohammed Al- Saidi. În cadrul discuţiilor, a fost agreată propunerea ministrului Sănătăţii din România de a încheia în viitor un acord de cooperare în domeniul sănătăţii cu omologul său din Sultanatul Oman", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Ce vizează acordul

Potrivit sursei citate, acordul va viza cooperarea şi schimbul de experienţă în domeniul pregătirii profesionale a cadrelor medicale şi al aprovizionării cu medicamente.

De asemenea, în colaborarea dintre cele două ţări va fi prevăzut şi schimbul de experienţă în unele discipline medicale precum cardiologie şi diabet.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vizitat luni două instituţii medicale: Royal Hospital Muscat şi un Centru de medicină primară, sănătatea mamei şi copilului.

Va aduce beneficii sistemului de sănătate din România

"Din dorinţa de a îmbunătăţi sistemul sanitar din România, consider că e extrem de utilă colaborarea cu ţări în care există sisteme performante. În viitor, colaborarea cu Sultanatul Oman în domeniul sănătăţii va aduce beneficii sistemului de sănătate din România", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, citată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy