Vestea pe care o așteptam cu toții: "Va aduce beneficii sistemului de sănătate"

Propunerea ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, de a încheia în viitor un acord de cooperare în domeniul sănătăţii care va viza cooperarea şi schimbul de experienţă în domeniul pregătirii profesionale a cadrelor medicale şi al aprovizionării cu medicamente a fost agreată în cadrul întâlnirii demnitarului român cu omologul său din Sultanatul Oman, informează Ministerul Sănătăţii.

"În cadrul vizitei oficiale a delegaţiei României condusă de doamna Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, în Sultanatul Oman, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a avut o întâlnire bilaterală cu omologul sau, dr. Ahmed Mohammed Al- Saidi. În cadrul discuţiilor, a fost agreată propunerea ministrului Sănătăţii din România de a încheia în viitor un acord de cooperare în domeniul sănătăţii cu omologul său din Sultanatul Oman", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Ce vizează acordul

Potrivit sursei citate, acordul va viza cooperarea şi schimbul de experienţă în domeniul pregătirii profesionale a cadrelor medicale şi al aprovizionării cu medicamente.

De asemenea, în colaborarea dintre cele două ţări va fi prevăzut şi schimbul de experienţă în unele discipline medicale precum cardiologie şi diabet.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vizitat luni două instituţii medicale: Royal Hospital Muscat şi un Centru de medicină primară, sănătatea mamei şi copilului.

Va aduce beneficii sistemului de sănătate din România

"Din dorinţa de a îmbunătăţi sistemul sanitar din România, consider că e extrem de utilă colaborarea cu ţări în care există sisteme performante. În viitor, colaborarea cu Sultanatul Oman în domeniul sănătăţii va aduce beneficii sistemului de sănătate din România", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, citată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel