Victor Costache: mai aducem antigripale. Facem licitație pentru sezonul următor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinare
Vaccinare

Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat că vor fi achiționate doze suplimentare de vaccin împotriva gripei.

Deși ultimele 35.000 de doze de vaccin împotriva gripei au ajuns deja către medicii de familie, ministrul Sănătății a declarat la B1 TV că în două-trei săptămâni vor veni dozele suplimentare. ”S-a demarat o achiziție suplimentare pentru noi doze. Avem un contract-cadru de achiziții și probabil în 2-3 săptămâni vom avea doze suplimentare”, a precizat Victor Costache la o emisiune a B1 TV.

Potrivit acestuia, ca să nu se repete ”greșelile anilor anteriori”, din martie se vor demara procedurile de de achiziție de vaccinuri împotriva gripei pentru anul următor. ”Necesarul de vaccinuri antigripale va fi mult mai mare”, susține Costache.

Acesta a mai precizat că ultimele decese au fost în rândul pacienților vârstnici cu multiple comorbidități. ”Anul acesta, în premieră, procedurile vor fi demarate în martie. Și în 2020-2021 nu va exista o criză a vaccinurilor. Vă putem asigura”, a mai afirmat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel